Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tredjeplass til de norske skiskyttergutta etter totalkollaps: - Jeg var sykt nervøs

Reddet seg inn igjen.

NOVE MESTO NA MORAVE, TSJEKKIA 20130216.
Det norske laget med Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Henrik L'Abee-Lund og Ole Einar Bjørndalen tok gull under herrenes 7,5 x 4 stafett i VM i skiskyting i Nove Mesto na Morave, Tsjekkia. Her er Henrik L´Abee-Lund i aksjon.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NOVE MESTO NA MORAVE, TSJEKKIA 20130216. Det norske laget med Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Henrik L'Abee-Lund og Ole Einar Bjørndalen tok gull under herrenes 7,5 x 4 stafett i VM i skiskyting i Nove Mesto na Morave, Tsjekkia. Her er Henrik L´Abee-Lund i aksjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): De norske skiskyttergutta klarte ikke helt å følge opp jentenes andreplass på dagens skiskytterstafett under prøve-OL i Pyeongchang.

På en skiskytterdag der stafetten var preget av flere bomskudd av samtlige nasjoner, så Norge lenge sterkest ut. Men etter totalt seks bom og én strafferunde, holdt det ikke hele veien inn.

Henrik L'Abee-Lund gikk Norge inn til en tredjeplass, bak Østerrike og suverene Fourcade og Frankrike.

God jobb av Christiansen

Vetle Sjåstad Christiansen gikk førsteetappen for Norge, og fikk en forrykende start på liggende skyting. Der skjøt han fullt hus, og gikk ut som nummer to - 1,3 sekunder bak ledende Tyskland.

På andre skyting skjøt Christiansen feilfritt, mens både Tyskland og Sveits som kom inn samtidig som Norge, bommet.

Christiansen klinka til og gikk svært godt i sporet på vei mot den første vekslingen. Der ventet superveteran Ole Einar Bjørndalen, som ble sendt ut først av alle, 5,5 sekunder foran USA.

Bommet

Veteranen lå i tetfeltet på vei inn til den første skytingen, og tross to bom kunne Bjørndalen stikke avgårde alene i tet.

Etter passering 3,2 kilometer ble Bjørndalen sekundert av en fra støtteapparatet i løypa.

- Kom igjen, Ole! Kom igjen, Ole! Jeg kan fortsatt ikke se de bak, ropte han for å motivere veteranen.

Og suverene Bjørndalen økte bare avstanden ned til USA, Ukraina og Kasakhstan som kom jagende bak.

Men etter nok en bom på stående skyting, ble Bjørndalen hentet inn av Simon Fourcade og Frankrike, og de to gikk sammen inn til veksling.

Fikk forsprang

Vegard Gjermundshaug ble sendt ut med Simon Desthieux, og de to gikk sammen hele veien til liggende skyting. Gjermundshaug klinka til og skjøt ned alle blinkene, mens Desthieux bommet én gang.

Det ga nordmannen et forsprang på 11,6 sekunder ut på den nest siste runden.

Da de to rundet 3,2 kilometersmerket hadde Gjermundshaug økt avstanden ned til franskmannen, og var da 13,3 sekunder foran.

Dersom nordmannen skjøt fullt hus ville han trolig ha gode muligheter til å sende ut ankermann Henrik L'abee-Lund med et solid forsprang.

Totalkollaps grunnet nervøsitet

Men etter en svært god etappe, sa det til slutt stopp. For på sin siste skyting ble det dessverre fire bom for Gjermundshaug, og Norge måtte ut på strafferunde da nordmannen bommet med en millimeter på den siste blinken.

Det sendte Frankrike foran i ledelsen, mens en pallplass brått så mørkt ut da Gjermundshaug gikk ut 29,5 sekunder bak Frankrike, med Østerrike og Ukraina på plassene mellom.

- Jeg var nervøs. Sykt nervøs. Jeg kom inn og prøvde å være offensiv. Men jeg begynte å skjelve med en gang. Glad det ikke var flere strafferunder. På liggende hadde jeg kontroll, sa Gjermundshaug til NRK etter å ha kommet i mål.

Med suverene Martin Fourcade på siste etappe for Frankrike, måtte de andre hente inn franske Desthieux for å ha en mulighet. De aller fleste tapte tid til Frankrike, men heldigvis klarte Gjermundshaug å ta igjen Ukrainske Semakov, og jaget Julian Eberhard fra Østerrike.

Knust av Fourcade

Dermed var håpet om en pallplassering fortsatt i live, da L'Abee-Lund ble sendt ut på den siste etappen.

Der gikk 30-åringen svært godt i sporet, og knappet inn Østerrikes forsprang til drøye sju sekunder etter prikkfri skyting på standplass.

Landertinger skjøt to bom for Østerrike, og Norge hadde gode muligheter til å komme seg foran. Men da L'Abee-Lund også skjøt to bom, var det sju sekunder opp til østerrikeren.

- Men det vi har sett av Landertinger i dag lover godt for Norge, sa Andreas Stabrun Smith i NRK-studioet, og siktet til at østerrikeren ikke har hatt sin beste dag i skisporet.

Martin Fourcade og Frankrike var suverene, og knuste Østerrike og Norge med henholdsvis

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media