Tredjeplass til Solberg

Petter Solberg har gjort sitt beste løp på snø i VM-sammenheng noensinne.

HAGFORS (Dagbladet.no): I ettermiddag ble det klart at han endte på tredjeplass i Svenske Rally. Petters beste plassering i dette løpet tidligere er en sjetteplass.

God som gull

- Fy faen. Ingenting spiller noen rolle nå. Jeg er jævlig glad.

- Denne helgen har vært et mareritt for meg. Jeg har vært nervøs og stressa på grunn av problemene i går, sier Petter til Dagbladet.no.

I går karakteriserte han dagen sin som en av de verste i rallykarrieren sin.

- Det ville ikke vært så langt opp til Loeb uten gårsdagens problemer. Nå har jeg fått speeden på snø også. Tredjeplass er ikke langt unna seier, sa Petter Solberg etter løpet.

Bilen ristet

Det har vært en spennende helg. På den siste fartsprøven opplevde Petter Solberg å ha kraftig risting i alle dekkene. Han sa selv etter løpet at han ikke hadde grep. Han valgte snødekk etter påtrykk fra teamet, men er kjempeglad uansett.

Dobbel Solberg

Storebror Henning Solberg kan også juble over suksess i de svenske skoger. Som fører for satelitteamet Bozian hjalp han Peugeot, da annenføreren til hovedteamet sviktet.

- Nå har vi fått våre første VM-poeng. Det er deilig og veldig moro.

Han roser teamet sitt som har gjort en kjempejobb med å få fart i bilen, en Peugeot 206 wrc. Stjerneførerne til bilmerket kjører en 307, som er ny av året.

- I dag kjørte vi rolig for å sikre en hederlig plass, sier Henning Solberg, som nå virkelig har fått spise kirsebær med de store med sin sjetteplass.

- Jeg føler meg nærmere enn plass i fabrikksetet nå, sier Henning til Dagbladet.no.

Han har som mål å danke ut Freddy Loix som annenfører i hovedteamet.

Historisk seier

Svenske Rally ble vunnet av franske Sébastien Loeb i Citroën Xsara, mens finske Marcus Grönholm tok andreplassen i sin Peugeot.

Seieren til franskmannen er historisk. Siden 50-tallet har bare svensker og finner vunnet rallyet i Sverige. Aldri tidligere har en person fra en annen nasjon klart det, før i dag.

Loeb står nå med to seiere etter to løp i årets sesong. Han har nå 20 poeng sammenlagt, mens Petter Solberg har åtte og ligger på fjerdeplass sammenlagt. Dette er likevel foran skjema i forhold til gullsesongen i fjor.

- Det skal bare et par løp til for å ta igjen forspranget til Loeb. I Mexico skal jeg ha revansj, sier Petter til Dagbladet.no.

  • Løpet der starter 12. mars.
I TOPPEN</B> Populæriteten til Petter Solberg blir ikke mindre etter dagens tredje plass i de svenske skogene.