Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tredjevalget som skal stoppe Ronaldinho

Hilário kan bli til hilarious.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte 20.45: Chelsea - Barca og sju andre Champions League-kamper

(Dagbladet.no:) Vanligvis er det Petr Cech som prøver å holde ballene unna nettmaskene på Stamford Bridge. Det klarer han også ofte.

Men i kveld, når Europas beste klubblag kommer på besøk, er det Chelseas tredjekeeper som tar på seg hanskene og skal stoppe skuddene fra Ronaldinho & Co.

Både Petr Cech og Carlo Cudicini ble skadd i helga, og det er derfor duket for debuten til Hilário i Chelsea-trøya. Han har bare noen minutter i treningskamper og én reservelagskamp denne sesongen å vise til.

Uten at det bekymrer manager José Mourinho nevneverdig.

- Jeg kunne ikke fortalt deg navnet på tredjevalget i Manchester United, Arsenal eller Real Madrid. Jeg kunne ikke fortalt deg det for de er normalt sett helt anonyme, sier han ifølge The Times.

Hilarious i morgen?

Avisa legger til at den portugisiske keeperen bør prestere i kveld, for å unngå ordlek i tabloidene i morgen. The Sun har nok hilarious på hentetast allerede.

VIL GRIPE SJANSEN: Hilário sier han vil gripe den sjansen han får i kveld, i storkampen mot Barcelona. Foto: AP
VIL GRIPE SJANSEN: Hilário sier han vil gripe den sjansen han får i kveld, i storkampen mot Barcelona. Foto: AP Vis mer

Mourinho forsikrer om at Hilário stiller godt forberedt til storkampen mellom klubbene som har utkjempet flere tøffe dueller de siste åra.

- Han har vært opptatt hjemme de siste dagene, med å se Barcelona på DVD.

Nå høres det nesten ut som Chelsea har tenkt til å sende utpå en fersking. Det er ikke tilfelle. Hilário er en rutinert mann, som tidligere har spilt for Mourinho i Porto.

- Han er ikke et barn, han er 30. Han har spilt kamp etter kamp i portugisisk 1. divisjon og noen kamper i Champions League, sier Chelsea-manageren.

- Nødvendig å være smart

Hilário ble ikke lovet mye spilletid da han signerte for londonerne i sommer. Han var fullt klar over at sjansene for en sjanse sammen med de aller beste var svært liten.

- Han har sunn fornuft. Det er helt nødvendig å være smart når du er reserve bak verdens beste keeper, sa Mourinho ifølge BBC.

Målvakten sa at det var to grunner til at han valgte Chelsea.

image: Tredjevalget som skal stoppe Ronaldinho

- Jeg har to målsettinger: Å jobbe hardt og gjøre det vanskelig for Mourinho.

- Jeg har lyst til å komplisere livet hans. Det er så mange minutter i en sesong, og jeg skal jobbe hardt for å få tillit av sjefen, sa Hilário.

Nå har disse minuttene kommet. Cudicini er trolig tilbake til helga, men nå får i hvert fall Hilário 90 minutter i fotballens største spotlight.

Det er nok nesten mer enn han hadde turt å håpe på.

- Må gripe sjansen

Overfor BBC er imidlertid journalisten Alberto de Silva fra avisa Bola en smule bekymret på Hilários vegne.

- Dette er en mann som alltid vil gjøre sitt beste, men han er ikke så veldig god, sier da Silva.

Hilário har spilt storkamper i Champions League tidligere, mot Manchester United, Barcelona og Bayern München. Mot United slapp han inn to billige mål på Old Trafford i 1997. Og mot Barca slapp han inn seks i løpet av to kamper i 2000.

I løpet av de fire åra i Porto var han stort sett reserve for landslagskeeper Vitor Baia.

Selv mener Hilário at dette er den største kampen i hans karriere.

- Dette er en stor sjanse for meg - den største i min karriere. Og når du får sjanser som dette, da må du gripe dem, sier han.

Røyk ut mot Barca sist

Chelsea har kommet best ut av starten på denne Champions League-høsten. Klubben har seks poeng på to kamper, mens Barca har fire etter å ha spilt uavgjort mot Werder Bremen sist.

Det vil være overraskende om ikke begge lagene går videre.

Klubbene har møtt hverandre fire ganger i Champions League på de to siste sesongene. Barca har to seire, Chelsea én og en kamp har endt uavgjort.

Dette er kamper som har skapt mye støy, både på og utenfor banen. Forrige sesong endte Barcelona som mestere, etter å ha slått ut Chelsea.

- Dette er en helt annen kamp enn de i våres. Det er gruppespill og vi kan spille mer avslappet og la kvaliteten skinne, sier Mourinho feiende flott.

PS! Hvis keepermarerittet til Chelsea fortsetter og Hilário blir skadet, får 20 år gamle Yves Makabu-Makalambay sjansen.

Debatt

Hva tror du om kveldens kamp mellom Chelsea og Barcelona?

I HARDTRENING: Hilário trente litt styrke under gårsdagens økt på Stamford Bridge.
KOM I SOMMER: Hilário ble hentet inn av José Mourinho som et klart tredjevalg. Nå får han sjansen.
FEIRING I KVELD? Slik feirer Ronaldinho scoringene sine. Klarer han å overliste Chelsea-debutant Hilário?