Tredobbel OL-vinner skal ha testet positivt for doping

Sprinteren Veronica Campbell-Brown.

DOPINGTATT:Veronica Campbell-Brown vinkler til publikum etter å ha vunnet 100-meteren under Jamaica international invitational 4. mai i år. Prøven som ble tatt etter stevnet viste at hun hadde tatt vanndrivende stoff. Foto: AFP PHOTO / Ricardo MAKYN / NTB Scanpix
DOPINGTATT:Veronica Campbell-Brown vinkler til publikum etter å ha vunnet 100-meteren under Jamaica international invitational 4. mai i år. Prøven som ble tatt etter stevnet viste at hun hadde tatt vanndrivende stoff. Foto: AFP PHOTO / Ricardo MAKYN / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den jamaicanske friidrettsstjernen Veronica Campbell-Brown skal ha testet positivt på et vanndrivende legemiddel som øker produksjonen av urin. Stoffet står på dopinglista til WADA ettersom stoffet kan brukes til å skjule dopingmisbruk, skriver NRK.

Ifølge Jamaica Observer bekreftet b-prøven funnene i den første prøven.

Campbell-Brown er tredobbel OL-vinner, og har sølv og bronse fra OL i London i fjor. Hun skal ha blitt testet etter å ha deltatt på Jamaica Invitational Meet 4. mai i år.

- Dette må være den største dopingskandalen i jamaicansk friidrett noensinne. De har hatt noen riper i lakken, men de aller største stjernene har ikke havnet i de aller alvorligste dopingsakene, sier NRKs friidrettskommentator Lars Lystad til kanalen.

- Folk kommer til å stille spørsmål om den jamaicanske sprintfremgangen etter dette. Det er det ingen tvil om når en av de største blir anklaget for noe så alvorlig.