Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vikersund 2018

Tredobbelt norsk foran finaleomgangen i Vikersund

Andreas Stjernen er i føringen i Vikersund i søndagens skiflygingsrenn, mens Robert Johansson tok innpå Raw Air-leder Kamil Stoch med 16,4 poeng.

LEDER: Andreas Stjernen leder konkurransen i Vikersund etter første omgang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LEDER: Andreas Stjernen leder konkurransen i Vikersund etter første omgang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Dermed er det 39,3 poeng som skiller Stoch og toer Johansson i Raw Air-sammendraget før turneringens aller siste omgang.

Stjernen leder søndagens renn 2,4 poeng foran Johansson, mens Daniel-André Tande er nummer tre. Med andre ord fortsetter de norske hopperne å imponere i skiflyging.

Dagen før vant Norge lagkonkurransen med tidenes største seiersmargin.

Lengst

Med et svev på 239 meter inntok Stjernen tetposisjonen før finaleomgangen. Det er hittil dagens lengste hopp. Johansson landet på 232 meter, mens Tande greide 231,5.

Stoch er på sin side på 8.-plass. Polens store stjerne hoppet 223 meter.

Johann André Forfang er nummer elleve etter første omgang. Tromsø-hopperen gjorde et svev på 224 meter. Deretter følger Halvor Egner Granerud (212,5 meter) og Anders Fannemel (215) på 13.- og 14.-plass.

Marius Lindvik hoppet bare 178,5 meter og klarte ikke å ta seg videre til Raw Airs siste omgang. Han ble nummer 37.

Teknisk trøbbel

Ingen hoppere har vært i nærheten av å true verdensrekorden så langt i søndagens renn. I fjor satte Stefan Kraft bestenotering med 253,5 meter i Vikersundbakken.

Opprinnelig var det meningen at finaleomgangen i Raw Airs siste renn skulle hoppes etter sammenlagtstillingen i turneringen, men slik blir det ikke. Teknisk trøbbel setter en stopper for det. I stedet blir det som vanlig, der rekkefølgen er basert på resultatene fra første omgang.

Landslagssjef Alexander Stöckl sa til NTB i romjula at han gledet seg over endringen i Raw Air-avslutningen. Han beskrev det som en «dramaturgi på sitt aller ypperste». Den spenningen ble han snytt for i år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling