Tredobbelt norsk i Kuusamo

Suksess for herrene, nedtur for damene.

(Dagbladet.no): Sjøl uten Beitosprint-vinner Petter Northug jr., som er i Italia og trener, sørget de norske langrennsgutta for storeslem på sprinten i finske Kuusamo i dag.

Ola Vigen Hattestad vant klassisk-konkurransen klart foran Tor Arne Hetland og John Kristian Dahl - og de tre nordmennene gikk i mål i rein paradestil.

- Jeg har trent mye på disse avslutningene hjemme på Lillehammer, og da særlig på å presse meg på oppløpet. Dessuten hadde jeg gode ski, sier Hattestad, som nå ligger på delt førsteplass i verdenscupen sammen med svenske Marcus Hellner.

Heldig Hetland

Hetland så for øvrig for øvrig ut til å bli utslått i kvartfinalen, men han gikk videre på grunn av disking av en annen utøver.

Den bonussjansen grep han altså med begge hender.

I dag kom beste utlending først på fjerdeplass, ved finske Kalle Lassila.

Nedtur for kvinnene

Da gikk det atskillig dårligere for de norske kvinnene i Finland i dag.

NORSK, NORSK, NORSK: Ola Vigen Hattestad foran Tor Arne Hetland foran John Kristian Dahl. Foto: OLIVIER MORIN/AFP/SCANPIX
NORSK, NORSK, NORSK: Ola Vigen Hattestad foran Tor Arne Hetland foran John Kristian Dahl. Foto: OLIVIER MORIN/AFP/SCANPIX Vis mer

Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie og Kari Vikhagen Gjeitnes måtte alle si takk for seg etter kvartfinalen.

- Dette var for dårlig. Jeg viser at jeg ikke har noe i en finale å gjøre. Det er slik det er blitt i de siste årene i klassisk sprint, sier Bjørgen til NTB.

Ingvild Flugstad Østberg og Karianne Bjellånes klarte ikke å ta seg videre fra prologen og endte på henholdsvis 37.- og 52.-plass.

Bjørgen endte til slutt på 13.-plass, Gjeitnes ble nummer 18, Falla ble nummer 22, mens Celine Brun-Lie endte som nummer 27.

Slovenske Petra Majdic vant kvinnesprinten og leder verdenscupen.

Tredobbelt norsk i Kuusamo
GRUNN TIL JUBEL: I hvert fall for herrene, og da særlig Tor Arne Hetland (f.v.), Ola Vigen Hattestad og John Kristian Dahl. De norske kvinnene var ikke like heldige i Kuusamo i dag.