Tredobbelt norsk på sprinten

Bjørndalen utklasset alle.

Ole Einar Bjørndalen var helt suveren på sprinten i verdenscupen i skiskyting i Ruhpolding lørdag. Han skjøt best og gikk fortest. Halvard Hanevold ble nummer to og Emil Hegle Svendsen nummer tre.

Dermed overtok Bjørndalen også ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Både på liggende og stående skjøt han raskt og feilfritt, og farten i sporet var også på topp. Trolig var dette ett av nordmannens aller beste løp i karrieren. Det sier ikke så rent lite. Bjørndalen tok sin 70. seier i verdenscupen, 69 i skiskyting og en i langrenn.

– Et fantastisk løp. Det beste i år, tror jeg, kommenterte vinneren etterpå. Han var glad for at den svake innsatsen i Oberhof bare var en tilfeldighet.

– Etter et høydeopphold blir formen ofte litt forsinket, sa Ole Einar Bjørndalen.

Halvard Hanevold viste også at VM-formen er i anmarsj. Han skjøt også feilfritt og var 37,2 sekunder bak Bjørndalen. Emil Hegle Svendsen ble nummer tre med en strafferunde. Det var for øvrig Svendsens første pallplassering i karrieren.

– I dag hadde jeg bestemt meg for å gå et maksløp, og det gikk jo bra, gliste unggutten.

Ellers hadde Lars Berger, Frode Andresen og Stian Eckhoff bra fart i sporet, men innsatsen på standplass var for ujevn til at det ble noen topplassering.

Tidligere verdenscupleder Michael Greis ble slått med nesten to minutter av Ole Einar Bjørndalen.

TREFFSIKKER TRIO: Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold og Emil Hegle Svendsen ryddet pallen for konkurrenter i Ruhpolding lørdag formiddag. Her fra premieutdelingen etter stafettseieren torsdag. Foto: Scanpix
TREFFSIKKER TRIO: Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold og Emil Hegle Svendsen ryddet pallen for konkurrenter i Ruhpolding lørdag formiddag. Her fra premieutdelingen etter stafettseieren torsdag. Foto: Scanpix Vis mer

(ANB)