-  Tredoblet United-lønna

John Obi Mikel (18) skal ha vært så kravstor i forhandlingene med Manchester United at han klarte å tredoble lønna fra det første utkastet han fikk fra engelskmennene.

Det hevdet Lyn-direktør Morgan Andersen - og Lyns advokat Erik Nadheim overfor Dagbladet etter pressekonferansen hvor Oslo-klubben la fram alle skriftlige dokumenter de sitter på i den famøse overgangssaken, som bare vokser i omfang.

Felles anmeldelse

I går gikk Lyn og Manchester United til en felles anmeldelse av Chelsea og agentene Rune Hauge og John Shittu til det internasjonale fotballforbundet (FIFA) for deres håndtering av saken.

Etter at den unge nigerianske spilleren ulovlig ble tatt med til London i forrige uke, har Obi Mikel hevdet at han ble presset av Morgan Andersen til å skrive under for Manchester United - og at han derfor ikke ønsker den avtalen lenger.

Sentrale aktører, som var til stede under forhandlingene mellom spilleren og United, tegner snarere tvert imot et bilde av en ung gutt som var både aktiv og kravstor i forhandlingene om sin personlige kontrakt med en av verdens største og rikeste klubber.

-  Forhandlet alene

Lyns advokat Erik Nadheim innrømmer at John Obi Mikel ikke hadde med seg noen på møtet som bisto ham i forhandlingene, men hevder at gutten klarte seg utmerket på egen hånd under forhandlingene i Oslo bare timer før overgangen var et faktum.

-  John Obi Mikel var fylt 18 år og forhandlet for seg selv. Det var en setting Manchester United ikke hadde noe imot. Mikel ønsket overgangen og var aktiv i forhandlingene. Blant annet framsatte han økonomiske krav som var så store at Manchester Uniteds representanter (Jim Ryan og Matthew Bennett, red.anm.) hadde problemer med å akseptere dem. De var i telefonisk kontakt med United-direktør David Gill hele fem ganger før de til slutt kom til enighet med Mikel om den endelige avtalen, sier Erik Nadheim til Dagbladet.

 VILLE TIL UNITED: Da John Obi Mikel fikk trøye nummer 21 av Manchester Uniteds ungdomssjef Jim Ryan på Ullevaal Stadion i slutten av april, skal den 18-årige nigerianeren ha vært svært aktiv i overgangssaken. Til høyre Lyns sportsdirektør Morgan Andersen. Foto: Hans Arne Vedlog
VILLE TIL UNITED: Da John Obi Mikel fikk trøye nummer 21 av Manchester Uniteds ungdomssjef Jim Ryan på Ullevaal Stadion i slutten av april, skal den 18-årige nigerianeren ha vært svært aktiv i overgangssaken. Til høyre Lyns sportsdirektør Morgan Andersen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Mye penger

Han hevder at Obi Mikel også forhørte seg med Lyn-trener Henning Berg, som naturligvis har peiling på lønnsnivået i sin tidligere klubb, og andre som kjenner til lønningene i engelsk fotball.

-  Han ringte flere samtaler før han skrev under. Noen på engelsk, og noen på et språk jeg ikke kjenner, sier Nadheim til Dagbladet.

Ifølge Morgan Andersen fortalte Obi Mikel til folk i Lyns medisinske apparat at han var fornøyd med lønna i det første tilbudet fra United, men at han likevel klarte å tredoble det beløpet.

-  Først fikk han til en dobling av det første beløpet han hadde tenkt å skrive under på. Deretter klarte han å høyne det enda mer. Noen av kravene sleit han med å få gjennomslag for. United mente det etter hvert begynte å dreie seg om for mye penger, sier Morgan Andersen til Dagbladet.

Chelsea-lønn

Blant dokumentene Lyn framla i går, er det også et bilag som forteller om hva John Obi Mikel og de tre andre nigerianerne Ezekiel Bala, Chinedu Obasi Ogbuke og Emmanuel Sarki skulle få i sign-on fee og lønn i Chelsea ved en overgang dit.

Obi Mikel skulle få 150 000 pund (1 750 000 norske kroner) for å skrive under - og en månedslønn på 4500 pund (53 000 kroner) hos de engelske ligamestrene.

-  Lommerusk

Ifølge Morgan Andersen er disse summene bare «lommerusk» i forhold til hva John Obi Mikel får i Manchester United.

-  Obi Mikel ville sikret seg for all framtid selv før han hadde spilt en eneste kamp for Manchester United. Dette er en stor avtale. Manchester United er dessuten nødt til å lønne spilleren like bra som de som er på laget i dag, for i det hele tatt å få arbeidstillatelse for Obi Mikel som «special talent». Lønna skal stå i forhold til talentet, sier Morgan Andersen til Dagbladet.