Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tredve minutter er nok

Meld deg på Sykle til jobben her.

(Dagbladet.no): I dag går startskuddet for Norges største idrettsarrangement, Sykle til jobben. I fjor var 40 000 mennesker aktive på sykkelsetet, og det er ventet like mange i år.

Har du lyst til å være med, går du inn på nettsiden Sykle til jobben, og melder deg på. Daglig kan du registrere din aktivitet, og det kan du gjøre her på Dagbladet.no.(Her får du hjelp til registreringen)

- God business

Regjeringen anbefaler 30 minutter aktivitet hver dag. Dette er også det største fokuset til Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund, NMBF, når de arrangerer kampanjen for 33. året på rad.

- Inaktivitet er i ferd med å bli en av samfunnets hovedutfordringer til tross for at det ikke er mer enn 30 minutters daglig aktivitet som skal til for å forebygge de fleste livsstilssykdommer. \'30 minutter om dagen\' vil derfor bli et viktig budskap i årets aksjon, sier generalsekretær Atle Hunstad.

Han forteller videre at det ikke bare er bra for den enkelte å komme i bedre form, men også for bedriften.

- De ansatte kommer i bedre form, noe som bidrar til økt velvære og trivsel. Den viktigste idrettssponsingen en bedrift kan gjøre er å satse på eget bedriftsidrettslag. Et bedriftsidrettslag bidrar til sosialt samvær på tvers av bedriften, og er et viktig sosialt veksthus for enhver bedrift. God helse er god business.

Bedre form

I FORM: Det er mange gode grunner til å begynne å sykle. Og passer det ikke å sykle er det viktigste å være i aktivitet 30 minutter om dagen. Foto: ERIK BERGLUND
I FORM: Det er mange gode grunner til å begynne å sykle. Og passer det ikke å sykle er det viktigste å være i aktivitet 30 minutter om dagen. Foto: ERIK BERGLUND Vis mer

For den enkelte er sykling en god investering i god helse. Man merker fort at formen blir bedre, og siden det ikke er lenge til sommeren er det bare til å hive seg på setet.

- Man trenger ikke å være i superform for å nyte godt av en tur på sykkelen, og man merker utrolig fort at formen blir bedre, sier spinningsinstruktør på SATS og leder av dinkost.no, Halvor Lauvstad til Dagbladet.no.

Les lesernes egne grunner til å sykle, og legg gjerne til dine.

Her er andre gode grunner til å sykle på jobben:

• Du er svært våken når du begynner på jobb.

• Lunsjen smaker bedre.

• I takt med syklingen stiger formen, humøret og helt sikkert din prestasjon på jobben også. Du blir en bedre medarbeider.

• Billig - det koster mye mindre å sykle enn å resie kollektivt eller med bil.

Tredve minutter er nok

• Din egen tid til og fra jobb. Bruk tiden på sykkelen til å høre på musikk eller radio mens du tråkker i vei.

Hva gjør 30 minutter daglig mosjon med deg?

• Bedre form som normalt gir bedre humør og mer overskudd både på jobb og i privatlivet.

• Det gir deg en aktivitetsrutine som er nettopp det som trengs for å kunne holde det formnivået man ønsker over lang tid.

Du kan nyte en sykkeltur både i byen og på fjellet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling