Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Treffer alltid kongen

Tyske Sven Fischer (33) er kongen av Holmenkollen med sine ni seirer i favorittanlegget. Ikke rart han og kong Harald er blitt godt kjent!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Av sine totalt 28 verdenscupseirer, har tyskeren - som snakker flytende norsk - med andre ord vunnet nesten en tredjedel av triumfene i Holmenkollen.

Ofte med kong Harald som ivrig publikummer. Som i går.

-  Det er en stor ære og opplevelse for meg hver gang jeg får hilse på kongen i Norge. Dette var vel fjerde eller femte gangen jeg har truffet ham, sier Sven Fischer til Dagbladet etter å ha gått seg opp fra 10. plass til seier på jaktstarten. <> FAKTA <> Fischers seirer i Kollen:<> 2004: Jaktstart. Normaldistanse.

2002: Jaktstart.

2001: Fellesstart.

1999: Fellesstart (VM). Normaldistanse (VM)Sprint.

1995: Sprint. Normaldistanse

Passet på å si: «De»

Med tidligere norsk kjæreste snakker Sven Fischer flytende norsk, og samtalen i den drøye to minutter lange audiensen hos kong Harald foregikk naturligvis på norsk.

Men Fischer bemerker at han passet på å titulere kongen med De og ikke Du - selv om de nærmest er blitt for gamle kjente å regne etter hvert.

Folkelig og blid

-  Han er konge, jeg er idrettsutøver. Det er stor forskjell, så det er viktig å møte ham med stor respekt, selv om han er en åpen og varm person. Han virker folkelig og blid, så jeg slapper av og føler meg bra sammen med kongen, sier Sven Fischer og setter opp et stort smil.

-  Hva sa kongen til deg?

-  Han smilte og sa at jeg så ut til å trives i Holmenkollen. Og så ønsket han meg lykke til videre, mens jeg ønsket ham god jul. Det gjorde vi alle oppe på kongetribunen, sier Sven Fischer.

Han lot seg imponere av kong Haralds idrettskunnskaper.

-  Kongen hadde fulgt godt med og kjente til resultatene fra hele helga.

Konge på trikken

Tyskland har som kjent ikke kongefamilie, men Fischer bekrefter at tyskere generelt likevel er opptatt av den norske kongefamilien.

-  Kjæresten min følger godt med og kan sikkert alt om kongefamilien. Og da jeg snakket med en kamerat av meg - langrennsløperen Andreas Schlütter - kvelden før løpet, ba han meg om å hilse til kongen om jeg fikk treffe ham. For det er jo litt spesielt og derfor er de nok litt misunnelige på meg, for det er ikke bare i Norge dere er opptatt av kongefamilien, smiler Fischer.

Kollen-kongen nevner så et bilde som åpenbart har gjort inntrykk på ham:

-  Jeg har sett et bilde hvor faren til kongen, kong Olav, tar trikken sammen med andre vanlige folk. Det viser at de er mennesker de også, selv om de er kongelige.

KONGETREFF: Tyskeren Sven Fischer fikk møte en gammel bekjent etter skiskytinga i går. Fischers gode kollen-resultater har resultert i en rekke møter med Kong Harald. Ekstra hyggelig er det jo at dialogen foregår på norsk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media