TOK DEN PÅ HÆLEN: Danny Welbeck  (t.v) scoret et kunstmål mot Sverige i EM i sommer. Bare flaks, er Zlatans inntrykk av scoringen. Foto: AFP / CARL DE SOUZA / SCANPIX NTB
TOK DEN PÅ HÆLEN: Danny Welbeck (t.v) scoret et kunstmål mot Sverige i EM i sommer. Bare flaks, er Zlatans inntrykk av scoringen. Foto: AFP / CARL DE SOUZA / SCANPIX NTBVis mer

- Treffer ikke ballen engang hvis han gjør det ti ganger

Zlatan gjør narr av United-spiss.

(Dagbladet): Det var EMs frekkeste scoring, og Danny Welbeck ble sammmenliket med selveste Dennis Bergkamp etter seiersmålet mot Sverige i sommer.

Manchester United-spissen var svært høyt oppe etter at han hælsparket ballen inn til 3-2.

Det hadde 22-åringen ingen grunn til, mener Sverige-spiss Zlatan Ibrahimovic.

- Rein flaks Expressen har fått tilgang til SVTs EM-krønika som sendes 2. januar, og i TV-programmet der gjør PSG-spissen nærmest narr av Manchester United-spissens avsluttersegenskaper.

- Det var rein flaks. Hvis han gjør det samme igjen ti ganger treffer han ikke engang ballen, sier Zlatan til SVT.

Men Welbeck prøvde igjen, mot San Marino i oktober. Da scoret han på nytt med hælen. Og allerede etter målet mot svenskene slo United-talentet fast at flikken med baksiden av støvelen var innøvd.

- Du prøver selvsagt på litt forskjellige ting for å få ballen i nettet. Så da ballen kom, visste jeg at jeg kunne få det til, sa Welbeck.

Revansj Zlatan fikk sin revansj mot England i midten av november, da han scoret fire mål - inkludert den brassescoringen fra 30 meter. Etter kampen byttet han trøye med nettopp Welbeck.

Og når det gjelder Sveriges tidligere EM-farvel sier Zlatan at fiaskoen skyldes både nytt forsvar og mange nykommere.

- Jeg tror mange var, ja, det ble litt nervøst. Så klart. For mange var det første sluttspillet. Det er press fra mange kanter, det er mye media. Fra å være vant til ti kameraer, så er det 100 kameraer rundt deg. Nå ser hele verden på deg, det er helt fullt, sier Zlatan.

<BYTTET TRØYER: Welbeck endte opp med Zlatans firemålstrøye etter kampen i Sverige. AP /Scanpix Sweden,Claudio Bresciani
<BYTTET TRØYER: Welbeck endte opp med Zlatans firemålstrøye etter kampen i Sverige. AP /Scanpix Sweden,Claudio Bresciani Vis mer