Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Treg start for Mourinho i Real

Gikk målløse av banen i seriepremieren mot Mallorca.

LOT SEG IKKE LURE: Mallorca-målvakt Dudu Aouate lot seg ikke stoppe av et kutt i hodet etter et ublidt møte med Gonzalo Higuaín i første omgang, og drev Cristiano Ronaldo og kompani til vanvidd med offensivt og solid keeperspill.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea
LOT SEG IKKE LURE: Mallorca-målvakt Dudu Aouate lot seg ikke stoppe av et kutt i hodet etter et ublidt møte med Gonzalo Higuaín i første omgang, og drev Cristiano Ronaldo og kompani til vanvidd med offensivt og solid keeperspill.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea Vis mer

||| (Dagbladet): Mallorca - Real Madrid 0-0.

På tross av flere nye ansikter på spillerfronten på Santiago Bernabeu før sesongen: José Mourinho var Florentino Perez sin virkelige «Galactico-signering» denne sommeren, og i dag gjorde han sin debut som Real Madrid-sjef i obligatorisk kamp i serieåpningen borte mot Mallorca.

Men selv om den karismatiske portugiseren har et rykte på seg for å være en av de fremste garantistene i trenerbransjen for gode resultater, har han ikke for vane å starte med seier de gangene han har skiftet arbeidsgiver.

Før kveldens premiere, hadde Mourinho vunnet to av fem debutkamper i seriesammenheng; med Porto og Chelsea.

Den statistikken ble forverret til to av seks etter en tøff batalje på ONO Estadi i Palma søndag kveld.

- Det er viktig å forsvare seg bra og score når man ikke er på sitt beste. Vi var langt unna vårt beste. Vi forsvarte oss godt, men scoret ikke til tross for fem eller seks klare sjanser, sier Mourinho, ifølge NTB.

TREG START: José Mourinho er viden anerkjent som en av de aller, aller beste managerene i bransjen, men portugiseren har ikke for vane å vinne sine debutkamper. Foto: SCANPIX/EPA/MONTSERRAT T DIEZ
TREG START: José Mourinho er viden anerkjent som en av de aller, aller beste managerene i bransjen, men portugiseren har ikke for vane å vinne sine debutkamper. Foto: SCANPIX/EPA/MONTSERRAT T DIEZ Vis mer

Han var ikke den eneste Real-debutanten som var i aksjon; Ricardo Carvalho, Angel Di Maria og Sergio Canales startet alle kampen. Dessuten fikk den tyske duoen Mesut Özil og Sami Khedira spilletid som innbyttere. En annen nykommer, Pedro Leon, ble sittende på benken kampen igjennom.

Barca med tidlig initiativ
Mens Barcelona tidvis valset over Racing Santander, og til slutt vant med komfortable 3-0, fikk erkerival Real Madrid det langt vanskeligere mot hjemmesterke Mallorca, som hadde en poengfangst på eget gress bare de to gullkandidatene kunne matche forrige sesong.

Hovedstadsklubben hadde en egen evne til å avgjøre tette kamper til sin fordel gjennom mer eller mindre hele fjorårssesongen.

I José Mourinhos første seriekamp som sjef, ville det seg imidlertid ikke for stjernegalleriet fra Madrid, som slet med å kreere øyeblikk av fotballkunst.

Michael Laudrups elever slapp de helhvite til få farligeheter, og selv om det ble litt mer fasong på gjestenes angrepsspill etter at sommerkjøpet Mesut Özil gjorde sin entre en drøy time ut i kampen, endte det målløst.

I en liga der man neppe kan tillate seg mange feilskjær dersom man har ambisjoner om å bli seriemester, har dermed regjerende seriemester Barcelona skaffet seg et tidlig forsprang på to poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling