<strong>PÅ PLASS I NORGE:</strong> Alexander Sørloth ankommer landslagstreninga på Ullevaal stadion med munnbind. Fredag venter Østerrike i Nations League. Foto: Bjørn Langsem
PÅ PLASS I NORGE: Alexander Sørloth ankommer landslagstreninga på Ullevaal stadion med munnbind. Fredag venter Østerrike i Nations League. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Trekantdrama

Alexander Sørloth (24) er ønsket av RB Leipzig. Men hvem skal Bundesliga-klubben betale overgangspenger til? Crystal Palace eller Trabzonspor?

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Østerrike, klokka 20.45 fredag

ULLEVAAL (Dagbladet): Sola skinte på Ullevaal stadion onsdag. Norge forbereder seg til den første kampen i Nations League mot Østerrike fredag. Men i kulissene foregår det et forhandlingsdrama.

Dramaet involverer Alexander Sørloth.

33 mål og 11 assist for Trabzonspor i Tyrkia denne sesongen, har sendt ham rett inn på styrerommet til tyske RB Leipzig. Ikke fysisk. Men navnet er diskutert. Og den norske spissen er ønsket.

Sterkt ønsket.

Dette melder både Bild og Kicker. Og da er det gjerne sånn.

Klubben - som kom til semifinalen i Champions League - ønsker ifølge rapportene at Sørloth skal erstatte Timo Werner (24), som har gått til Chelsea.

- Fantastisk hyggelig hvis det stemmer. Men det er ikke noe konkret ennå, sier pappa - Rosenborg-legenden Gøran Sørloth (58) - til Dagbladet.

<strong>TYSK FOKUS:</strong> Alexander Sørloth skaper overskrifter i Tyskland onsdag. Her fra storavisa Bild.
TYSK FOKUS: Alexander Sørloth skaper overskrifter i Tyskland onsdag. Her fra storavisa Bild. Vis mer

I fotballen er det ofte sånn at «ikke noe er konkret» før kontrakten er undertegnet. Europas største avis - tyske Bild - vier Sørloth stor spalteplass onsdag.

Det heter:

- Pokerspillet rundt nordmannen blir stadig hetere.

Ifølge avisa har RB Leipzig ligget langflate etter Sørloth i flere uker. Manager Julian Nagelsmann (33) skal ha involvert seg kraftig og gjort det tydelig at han ønsker angriperen.

Men det er flere klubber som må bli enige dersom avtalen skal gå i orden. For det første eies Sørloth av Crystal Palace (kontrakten går ut i juni 2022), en klubb han neppe vil ha noe å gjøre med igjen. Oppholdet i 2018 var en fiasko.

24-åringen ble først lånt ut til Gent, før han havnet i Trabzonspor i august i fjor. Låneavtalen går ut i juni 2021.

Ifølge Bild ønsker RB Leipzig å betale 17 millioner euro for Sørloth, eller 178 millioner kroner. I tillegg er klubben angivelig villig til å betale ytterligere tre millioner euro (31 millioner kroner) hvis Sørloth får suksess, utfra diverse kriterier.

Så langt, alt vel.

<strong>TRØNDERKLANEN:</strong> Markus Henriksen (t.v.), Alexander Sørloth og Jonas Svensson er gode kompiser på landslaget. Foto: Bjørn Langsem
TRØNDERKLANEN: Markus Henriksen (t.v.), Alexander Sørloth og Jonas Svensson er gode kompiser på landslaget. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Problemet er bare at Trabzonspor har forkjøpsrett på Sørloth. Men forkjøpsretten inntrer angivelig ikke før han har spilt 50 prosent av kampene den kommende sesongen. Da er de forpliktet til å kjøpe ham for seks millioner euro (63 millioner kroner).

Men samtidig som forkjøpsretten trer i kraft for Trabzonspor, vil det bli aktivert en exit-klausul på ni millioner euro (94 millioner kroner). Dette stadig ifølge avisa. Og dette skal Trabzonspor synes er for lite for Sørloth.

- Hvis det er tre parter involvert, så er det selvfølgelig komplisert. Men hvis den rette summen kommer på bordet, er det ingen hindring, sier pappa Sørloth, som understreker at han «ikke vet noe».

Men han strekker seg til å si:

- Jeg vet det har vært interesse rundt Alexander. Jeg har sett at det har vært rykter opp mot mange klubber.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Ifølge Viasport-ekspert Jan Åge Fjørtoft på Twitter har RB Leipzig kommet med et tilbud til Crystal Palace på 17 millioner euro, pluss tre millioner hvis Sørloth lykkes.

Fjørtoft skriver videre at Palace ønsker 20 millioner euro, pluss seks millioner hvis han lykkes.

Men spørsmålet er om et slikt tilbud til Palace kommer i konflikt med forkjøpsretten som Trabzonspor måtte ha. Dette med mindre det kreves at Sørloth har spilt 50 prosent av kampene kommende sesong. Samtidig varer låneavtalen uansett fram til 30. juni 2021.

Med andre ord: Tre klubber må bli enige. Men Sørloth skal ha gitt beskjed om at han ønsker seg til Leipzig.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med agentene Morten Wivestad og Mike Kjølø i dag. På grunn av coronareglene har spissen heller ikke vært tilgjengelig for mediene på landslagssamlingen denne uka.

- Jeg vet at det er interesse fra klubber. Det er smigrende, og bygger selvtillit. Men utover det tar jeg ting med stor ro, sa han til Adresseavisen tidligere i måneden.

HERJER: Aleksander Sørloth står bokført med seks mål og tre målgivende etter ankomsten til Trabzonspor i Tyrkia. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Pappa Sørloth sier:

- Hvis han går til tysk fotball, blir det et nivå opp. Men han har hatt en fantastisk tid i Trabzonspor. Både på laget og personlig.

Gøran Sørloth har for øvrig selv ei fortid i tysk fotball. I 1989 skrev han under for Borussia Mönchengladbach. Kontrakten varte i to år. Men etter fem målløse kamper dro han tilbake til Trondheim og Rosenborg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer