Trekker ikke avtalen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ledelsen i Olympiatoppen ser ingen grunn til å trekke avtalen med Triumph så lenge undertøyet de norske idrettsutøverne bruker ikke er produsert ved fabrikken i Burma.

- Vi har sjekket litt rundt for å være på den trygge siden. Triumph sendte oss en skriftlig bekreftelse på at undertøyet ikke er produsert i Burma. I tillegg kontaktet vi Utenriksdepartementet, som opplyste at det ikke er noen offisiell lovfestet boikott av Burma. Dermed har vi valgt ikke å bryte avtalen med selskapet, sier presseattaché Lars Otto Bjørnland.

Han ser ikke noe galt i at OL-deltakerne bruker Triumph-undertøy, og sier Olympiatoppen ville trukket seg ut øyeblikkelig hvis det viste seg at noe av undertøyet kom fra Burma.

- Vi er fullt inneforstått med at det foregår klare overgrep mot menneskerettighetene i Burma, og vurderer saken som alvorlig, sier han.

Triumph-sjefen i Danmark, Billy Robistad, sier han er 100 prosent sikker på at det aldri er blitt solgt et Triumph-plagg i Europa som er laget på Burma-fabrikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer