Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017: Rosenborgs samhold

Trekker inn Bendtner i RBK-stjernenes humorkrangel:
- «Mush» er på helt bunn

Mushaga Bakenga har funnet tonen med Nicklas Bendtner og mener at humoren deres er i en særklasse i Rosenborg-garderoben. Det får Pål André Helland til å steile. 

SLÅR TILBAKE: Mushaga Bakenga kritiserer humoren til lagkompis Pål André Helland, som svarer med samme mynt. Humoren og samholdet blir viktig framover for å holde gruppa samlet når konkurransen er så hard. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Mushaga Bakenga kritiserer humoren til lagkompis Pål André Helland, som svarer med samme mynt. Humoren og samholdet blir viktig framover for å holde gruppa samlet når konkurransen er så hard. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): Nicklas Bendtner har tatt norsk fotball med storm så langt med to mål på to seriekamper. Men først og fremst har han imponert utenfor banen.

Dansken, som har fått stempel som urokråke og festløve, har ifølge klubbkompisene vært varm, inkluderende og en viktig sosial bidragsyter i gruppa. Bendtner beskrives som helt enestående.

Mushaga Bakenga har funnet tonen med den danske stjernespissen. Ifølge Bakenga har de lik humor og tilbringer en del tid sammen på fritiden. 24-åringen mener humoren deres er mange hakk bedre enn Pål André Helland, som i manges øyne er en av norsk fotballs morsomste og mest sitatvennlige spillere.

- Humoren til Nicklas og meg er mye bedre enn Påls humor. Han har bare en tørr hemnebygd-humor, sier Bakenga til Dagbladet.

- Hvorfor er dere morsommere?

- Nicklas og jeg har vært ute i verden og opplevd ting og hentet inspirasjon. Vår humor er fantastisk. Den er global og må oppleves, sier RBK-spissen og lwe.

Hellands slakt

FÅR HØRE DET: Pål André Helland er nådeløs i vurderingen av Mushaga Bakengas humor. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FÅR HØRE DET: Pål André Helland er nådeløs i vurderingen av Mushaga Bakengas humor. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Pål André Helland tror knapt hva han hører når Dagbladet forteller hva klubbkompisen Bakenga akkurat har sagt.

- Sa han virkelig det? spør Helland og rister oppgitt på hodet.

Så kommer smilet - og det karakteristiske svaret:

- Nicklas er grei, men «Mush» er den som har verst humor på laget. Den er rett og slett bare dårlig. Han er ikke noe artig, sier Helland til Dagbladet.

- Tore Reginiussen har bra humor. Så er det mange i laget som er i et vakuum når det gjelder humor - og så kommer Mush. Han er helt på bunnen. Det er faktisk helt krise, sier landslagsvingen.

Humoret er på topp. Takhøyden er stor. Det er idyll og samhold i Rosenborg-garderoben. Sammen gjør de hverandre sterkere. Sammen skal de forsøke å slå erkerivalen Molde i lørdagens derby.

Det avgjørende aspektet

Det gode samholdet er essensielt for at Rosenborgs seks angrepsspillere - som skal fordele tre spissplasser mellom seg - skal klare å bygge hverandre opp, selv når flere av dem må sitte på benken.

Humøret og samholdet muliggjør RBKs filosofi om å anvende en stor og bred stall, for å være best mulig rustet til å oppnå suksess i så vel liga som cup og Champions League.

Mot Sandefjord på onsdag ble både Helland, Bendtner og Milan Jevtovic benket.

- Jeg tror det var lurt med tanke på lørdag. Nå får vi friske bein mot Molde. Det er nok ikke så gøy for motspillerne å se hvem vi har å sette inn på, sier Helland.

Også superstjerna Bendtner aksepterer at han i blant må sitte på benken. Mot Sandefjord jublet dansken hemningsløst da spisskonkurrenten Matthias Vilhjalmsson scoret.

- Nicklas har blitt en del av familien

Den tidligere Arsenal-spissen hylles av lagkompisene.

- Nicklas har kommet inn med en voldsom erfaring. Han har en aura rundt seg, som vi lærer av. Han har det veldig artig sammen med oss, sier Helland.

- Han har blitt en del av familien vår og har virkelig funnet gleden ved fotballen her. Han jublet som en villmann da Matthias scoret mot Sandefjord, mens han selv var på sidelinjen og varmet opp. Det viser at Nicklas setter laget foran seg selv.

Bakenga er enig i det.

- Nicklas har glidd fint i gruppa og har styrket dynamikken i laget. Det liker vi. For oss i gruppa er det sosiale veldig viktig. Der har Bendtner vært veldig god. Han er en helt enestående, mener 24-åringen.

- Han er en livsglad fyr, som bare er glad og sprer glede. Vi er veldig like og har funnet tonen. Vi prøver å henge en del utenom også, når Nicklas ikke har familien på besøk, forteller Bakenga.

Rosenborg får besøk av rivalen Molde på Lerkendal lørdag kl. 18.00.