- FERDIG: Bergensavisen meldte fredag kveld at Steinar Nilsen er ferdig som Brann-trener. Det tilbakeviser Nilsen selv i en SMS til Dagbladet .Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
- FERDIG: Bergensavisen meldte fredag kveld at Steinar Nilsen er ferdig som Brann-trener. Det tilbakeviser Nilsen selv i en SMS til Dagbladet .Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

- Trekker meg ikke!

Nilsen tilbakeviser at han slutter som Brann-trener.

||| (Dagbladet): Steinar Nilsen tilbakeviser at han har trukket seg fra jobben som Brann-trener etter at ba.no meldte at han var ferdig i klubben.

- Trekker meg ikke! skriver Nilsen i en SMS til Dagbladet i kveld.

Men også Bergens Tidende har seint fredag fått bekreftet fra flere kilder rundt Brann at Nilsens dager er talte, og bidrar til ytterligere forvirring på en kaospreget fredag i vestlandshovedstaden.

Droppet treningenDagen begynte med at Nilsen ikke var til stede på treningsfeltet, noe som satte fart i spekulasjonene rundt tromsøværingens framtid i klubben. Ingen av spillerne ville uttale seg om fraværet, men assistenttrener Rune Skarsfjord opplyste om at Nilsen hadde tilbrakt dagen i møter i egenskap av rollen som sportslig leder i Brann.

Ifølge BA handlet disse møtene om forhandlinger om en sluttpakke for Nilsen, som skal ha bestemt seg for å slutte allerede i dag tidlig.

Ifølge TV 2 Sporten droppet Nilsen treningen etter et møte med kapteinsteamet Eirik Bakke, Håkon Opdal og Hassan El Fakiri før fredagens økt. Der fikk Nilsen spillernes tilbakemeldinger og ønsker om hvordan Brann skal komme ut av den negative trenden. TV-kanalen hevder at Nilsen likte tilbakemeldingene så dårlig at han valgte å droppe treningen - og nå trolig har sluttet i klubben.

Ingen bekreftelse
Brann har ennå ikke gått ut med noen offisiell bekreftelse eller avkreftelse på om Nilsens dager i klubben er talte. Mediesjef Gorm Natlandsmyr i Brann opplyser til Dagbladet at han ikke har blitt koblet inn av klubben i kveld - hvilket er vanlig når denne typen nyheter skal kommuniseres ut.

Verken styreleder Hans Brandtun eller konstituert daglig leder Lars Moldestad har besvart Dagbladets henvendelser fredag kveld.

Ingen spillere Dagbladet har vært i kontakt med ønsker å kommentere meldingen om at Nilsen har trukket seg.

Nilsens rådgiver Rune Hauge, skal ifølge BA også ha vært til stede på møtene mellom Brann-ledelsen og -treneren. Han tilbakeviser imidlertid overfor Dagbladet at han har tatt del i noen forhandlinger om sluttpakke for Nilsen, og sier at han ikke har noen kjennskap til saken.

Sportslig og økonomisk krise
Nilsen ble ansatt som hovedtrener i Brann foran 2009-sesongen da han erstattet Mons Ivar Mjelde, som hadde trent klubben til det første seriegullet på 44 år i 2007. Nilsens debutsesong i Bergen resulterte i en femteplass og cup-exit i kvartfinalen mot Odd Grenland.

I år har pila pekt kraftig nedover, og tingenes tilstand på Brann Stadion kan ikke omtales som annet enn sportslig og økonomisk krise. Etter 12 serierunder ligger Brann på 13.-plass - bare to poeng ned til Kongvinger på kvalik og Hønefoss på nedrykksplass.

Som om ikke det var ille nok ble Brann ydmyket av 3.divisjonslaget Fyllingen i cupen på onsdag. Da sa Nilsen at han regnet med at stillingen hans ville bli tatt opp til vurdering, men da uttrykte ledelsen tillit til hovedtreneren. Det gjorde de også på en pressekonferanse i går ettermiddag, og Nilsen sa at han ikke kom til å rømme fra ansvaret.