STRIDENS TIFO: Denne ytringen, som har klare referanser til en Brann-supporters ulykke på Nationaltheateret T-bane-stasjon, ble vist fram under kampen i Bergen mellom Brann og Lillestrøm. Foto: Gjert Moldestad, privat
STRIDENS TIFO: Denne ytringen, som har klare referanser til en Brann-supporters ulykke på Nationaltheateret T-bane-stasjon, ble vist fram under kampen i Bergen mellom Brann og Lillestrøm. Foto: Gjert Moldestad, privatVis mer

Trekker seg etter bannerskandalen: - Har brakt klubben i vanry

Kanarifansen har hatt oppvaskmøte i dag, etter at det ble laget et banner med meldingen «mind the gap».

Kanarifansen varslet full oppvask etter tifo-skandalen - et banner - med teksten «mind the gap» - og nå har resultatet av møtet kommet:

Tribune- og tifoansvarlige Ine Opdahl og Thor-Arne Sandli har valgt å trekke seg fra styret med umiddelbar virkning, skriver Kanarifansen i et innlegg på Facebook.

«I etterkant av gårsdagens hodeløse markering på Brann Stadion fra enkelte av våre egne, har det vært et stort behov for å ta rede på hvordan noe slikt kunne skje og ikke minst sørge for å rydde opp i eget reir. Styret i Kanari-Fansen ønsker å gjøre det klart at det ikke finnes noen som helst unnskyldning for tankeløsheten som her ble utvist i forbindelse med denne markeringen», heter det i meldingen.

«I dag har det derfor vært holdt ekstraordinært styremøte i Kanari-Fansen og møte med styret i Lillestrøm SK. Det er ingen som helst tvil om at denne saken har brakt klubben vi elsker i vanry og en unison medlemsmasse har også gjort det klokkeklart at man oppfattet bannerets budskap som totalt forkastelig», heter det videre.

Styret ber nå om forståelse for at det vil ta litt tid å få summet seg etter det som beskrives som «et svært hektisk døgn».

Alvorlig ulykke

Det var under Eliteseriekampen mellom Brann og Lillestrøm i Bergen at banneret ble vist fram på tribunen. Mange mente det var en åpenbar forbindelse til T-bane-ulykken i Oslo, der en 22-åring ble alvorlig skadet og måtte amputere beinet.

Dagbladet har mandag formiddag vært i kontakt med faren til 22-åringen som ble skadd i T-bane-ulykken. De har ingen kommentar utover det som ble sagt søndag kveld. Da sa han følgende til Bergens Tidende:

- Det er registrert. Jørgen hever seg over dette og føler derfor ikke behov for å kommentere saken ytterligere.

Kanarifansen høstet stor kritikk for banneret, og forklarte at det var myntet på tabellsituasjonen. Dagen derpå sa daværende talsmann Thor-Arne Sandli:

- Det var den informasjonen jeg i første omgang fikk i går. Jeg ser i ettertid at det var en klønete uttalelse fra meg. Det er vanskelig å se noe annet budskap enn det alle andre ser, sier Sandli til Dagbladet.

Nå har han altså trukket seg fra styret.

Engasjement

På sosiale medier har også saken skapt et stort engasjement.

Gjert Moldestad, som er styremedlem i Bataljonen, var blant dem som langet ut på Twitter:

«Kanarifansen har altså et banner med "mind the gap". Stikk mot brannsupporteren som skadet seg i Oslo. For noe lavmål. Håper dere er flaue, Lillestrøm SK».

Davy Wathne, tidligere sportsjournalist og Brann-supporter, tar avstand fra stuntet.

«Kvalmende. Hinsides. Umenneskelig. Hvis det er budskapet, regner jeg med at personene bak aldri mer slipper inn på en norsk fotballarena.», skrev han.

Lillestrøm Sportsklubb kom raskt med en uttalelse angående banneret.

«Bare for å gjøre det helt klart: Lillestrøm Sportsklubb ønsker Brann-supporteren som ble skadet på Nationaltheatret stasjon alt godt.»