Trekker seg fordi voldtektsdømt spiller får trene med klubben

Ble selv seksuelt misbrukt som 15-åring.

SLUTTER: TV-programleder Charlie Webster ble selv seksuelt misbrukt, og slutter derfor som ambassadør i Sheffield United etter at de har latt voldtektsdømte Ched Evans få trene med klubben igjen. Foto: NTB Scanpix / Stella Pictures
SLUTTER: TV-programleder Charlie Webster ble selv seksuelt misbrukt, og slutter derfor som ambassadør i Sheffield United etter at de har latt voldtektsdømte Ched Evans få trene med klubben igjen. Foto: NTB Scanpix / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske programlederen og TV-kjendisen Charlie Webster har gitt beskjed til Sheffield United om at hun ikke lenger ønsker å være ambassadør for klubben.

Grunnen er at klubben lar Ched Evans få trene med klubben igjen.

Spilleren ble dømt til fem års fengsel for voldtekt av en 19-åring i 2011, og slapp ut forrige måned - etter å ha sonet halve straffen.

Sky Sports-programlederen mener Sheffield United ikke har tatt noe standpunkt i saken om Ched Evans, men at de bare følger det som fotballspillernes fagforening (PFA) anbefaler - uten å ha en egen mening.

- Over 155 000 mennesker har nå skrevet under på at Ched Evans ikke burde få komme tilbake til klubben. Ingen i klubben tar et standpunkt, så jeg føler at jeg som ambassadør for Sheffield United må ta et standpunkt, fortalte Webster til BBC Newsnight i går, skriver Daily Mail.

- Jeg ønsker ikke at en voldtektsmann med en dom, som Ched Evans, skal få komme tilbake til en klubb jeg er ambassadør i. Det er ikke bare en jobb han går tilbake til, han skal jo også være en rollemodell for unge menn som fortsatt lærer seg hvordan de skal behandle kvinner og hva gjensidig samtykke til sex betyr, fortsatte Webster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer