Trekker seg fra NRK-jobb

- Uheldig at Svein Morten Buer fronter sendingene, sier NRKs sportsredaktør.

(Dagbladet.no): Travredaktør og programleder Svein Morten Buer i NRKs tv-sport har i kveld trukket seg fra sin NRK-rolle med umiddelbar virkning etter oppslaget på Dagbladet.no om at han er politianmeldt for millionsvindel.

Etter en telefonsamtale i kveld med NRKs sportsredaktør Øyvind Lund, kom Buer og Lund i fellesskap fram til at det var det rette å gjøre inntil politianmeldelsen mot den daglige lederen av tv-produksjonsselskapet Digital Vision er avklart.

- Vi kom fram til denne løsningen på rent redaksjonelt grunnlag. Det er uheldig at Svein Morten Buer fronter NRKs travsendinger nå så lenge de som anmelder han er sentrale aktører i hestesporten, sier sportsredaktør Øyvind Lund til Dagbladet.no.

Betyr det at dere ikke har tillit til Buer?

Nei, det betyr det ikke. NRK tar ikke stilling til det juridiske i denne saken og som sagt; dette er en felles beslutning mellom meg og Buer. Nå er det opp til Digital Vision å finne en annen sommervikar som programleder og en til å ta ansvaret for innholdet i sendingene framover inntil dette er avklart. Travsendingene på NRK skal gå etter planen på onsdager og lørdager, sier Lund.

Fikk to millioner

Digital Vision er hestesportens eget tv-selskap, som startet under navnet Kanal H, og fram til 2005 var eid av Norsk Rikstoto, Det Norske Travselskap og noen av de ansatte. For drøyt to år siden ble Digital Vision solgt til svenske Prisma, og Buer fikk drøyt to millioner kroner for sin eierpost.

Nå har Rikstoto og Travselskapet anmeldt Buer for å sikre seg lukrative personlige avtaler i forbindelse med salget  - på bekostning av sine tidligere hovedeiere og nåværende oppdragsgivere.

Trekker seg fra NRK-jobb

Svein Morten Buer har fortsatt som daglig leder – og Digital Vision har fortsatt å lage de ukentlige travsendingene fra V65- og V75-løpene for NRK. Etter det Dagbladet.no kjenner til, er det fortsatt hestesportens spilleselskap – og tidligere hovedaksjonær – Norsk Rikstoto som betaler hovedkostnadene for tv-sendingene på NRK.

- Har du og NRK vært i kontakt med noen av de store aktørene i hesteporten i kveld?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Øyvind Lund.

Buer var sjefen

- Du har selv vært ansatt i Kanal H/Digital Vision med Svein Morten Buer som sjef. Har det noen betydning for kveldens avgjørelse?

- Nei. Som sagt: det ligger en ren redaksjonell vurdering bak at Buer ikke fronter travsendingene på NRK inntil politianmeldelsen er avklart, sier sportsredaktør Øyvind Lund i NRK.

 FÅR NY PROGRAMLEDER: : Det er uheldig at Svein Morten Buer fronter NRKs travsendinger inntil politianmeldelsen er avklart, sier NRKs sportsredaktør Øyvind Lund. Foto: NRK.
FÅR NY PROGRAMLEDER: : Det er uheldig at Svein Morten Buer fronter NRKs travsendinger inntil politianmeldelsen er avklart, sier NRKs sportsredaktør Øyvind Lund. Foto: NRK. Vis mer