Trekker seg fra OL

De greske skandalesprinterne kom i formiddag ut av IOK-høringen.

(Dagbladet.no): Så er den greske tragedien fullkommen. I formiddag trakk både Kostas Kenteris og Katerina Thanou seg fra OL på hjemmebane.

Det ble klart etter at de kom ut fra høringen hos IOKs disiplinærkomité i Aten i formiddag.

- Jeg trekker meg fra OL. Jeg gir også opp samarbeidet med min trener Christos Tsekos, sier Kenteris til AP.

Kenteris vant OL-gull på 200 m for fire år siden. Treningspartner Katerina Thanou tok sølv på 100 m i Sydney, og også hun skal være ut av dette mesterskapet.

Folkehelten Kenteris fastholder at han er uskyldig, selv om han ikke møtte opp til dopingtest torsdag. Seinere på kvelden endte han og Thanou på sykehus etter en påstått trafikkulykke. De ble utskrevet i går.

- Jeg har gitt dem alle fakta i saken, som forteller at jeg er uskyldig. Jeg ble aldri fortalt at jeg måtte stille på dopingtest i deltakerlandsbyen, sier Kenteris.

Thanou leverte inn deltakerakkrediteringen i dag, men hevder IOK ikke ville snakke om doping i høringen.

- Jeg kom for å gi fakta til IOK. Noen grekere har de siste dagene beskyldt meg for å ta forbudte stoffer. Men ifølge IOK er ikke det noe tema, sier Thanou til AP.

Resultatene av IOKs høring er ikke klare ennå. Dersom sprinterne finnes skyldige i å ha droppet en dopingtest kan de utestenges i to år, fordi uteblivelse i utgangspunktet likestilles med positiv prøve.

<B>UTE AV OL 1:</B> Kostas Kenteris trekker seg, før dommen fra IOK faller.
<B>UTE AV OL 2:</B> Katerina Thanou trekker seg, før dommen fra IOK faller.