<strong>NY JOBB:</strong> Sunderland bekreftet i kveld at de har ansatt Paolo di Canio som ny manager. Foto: DARREN STAPLES, REUTERS / NTB SCANPIX
NY JOBB: Sunderland bekreftet i kveld at de har ansatt Paolo di Canio som ny manager. Foto: DARREN STAPLES, REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Trekker seg fra Sunderland-styret etter Di Canio-ansettelsen

Tidligere utenriksminister David Miliband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sunderland ansatte i kveld Paolo Di Canio som ny manager. Det falt ikke i god jord hos alle i klubben.

Den tidligere britiske utenriksministeren (2007-10) David Miliband, som inntil søndag var nestleder og styremedlem i Sunderland, trakk seg da han fikk beskjed om at den kontroversielle italieneren har undertegnet en avtale med klubben.

Di Canio er selverklært fascist og har rost den tidligere italienske diktatoren Benito Mussolini. Det er disse holdningene som gjorde at Miliband valgte å gå av.

- Jeg ønsker Sunderland AFC alle suksess i framtiden. Det er en stor institusjon som utgjør mye i vår region, og jeg ønsker laget alt godt i de neste sju kampen. Men i lys av den nye managerens politiske uttalelser, tror jeg det er riktig å takke for meg, sa Miliband.

<strong>TREKKER SEG:</strong> Labour-politiker David Miliband er sønn av jødiske immigranter. Sist uke kunngjorde han at han trekker seg fra parlamentet. I kveld trekker han seg også fra styret i Sunderland etter ansettelsen av den selverklærte fascisten Paolo di Canio som ny manager. Foto: JUSTIN TALLIS, AFP / NTB SCANPIX
TREKKER SEG: Labour-politiker David Miliband er sønn av jødiske immigranter. Sist uke kunngjorde han at han trekker seg fra parlamentet. I kveld trekker han seg også fra styret i Sunderland etter ansettelsen av den selverklærte fascisten Paolo di Canio som ny manager. Foto: JUSTIN TALLIS, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Sunderland opplyste på sitt nettsted i kveld at de er kommet til enighet med en avtale som binder Paolo Di Canio til klubben i to og et halvt år. Ansettelsen skjedde bare et døgn etter at Martin O'Neill ble sparket fra jobben.

Di Canio vil starte i sin nye jobb allerede i morgen. Siden han ble manager i 2011 har han ledet nivå 3-klubben Swindon.

- Paolo er meget entusiastisk over utfordringen som ligger foran ham. Han er full av lidenskap og gleder seg til å starte, sier Sunderlands styreleder Ellis Short, som legger til at hovedoppgaven blir å sørge for at klubben holder plassen i Premier League.

44-årige Di Canio har selv spilt for Sheffield Wednesday, West Ham og Charlton i Premier League. Han har også mange kamper og mål for storklubber som Juventus og Milan i Italia.

<strong>KONTROVERSIELL:</strong> Paolo Di Canio hilser til Lazio-fansen etter en kamp mot byrival Roma i 2005. Foto: GIUSEPPE CALZUOLA, AP / NTB SCANPIX
KONTROVERSIELL: Paolo Di Canio hilser til Lazio-fansen etter en kamp mot byrival Roma i 2005. Foto: GIUSEPPE CALZUOLA, AP / NTB SCANPIX Vis mer

Sju serierunder før slutt ligger Sunderland kun ett poeng over nedrykksstreken i den engelske ligaen.

0-1-tapet for Manchester United lørdag var resultatet som fjernet det siste Sunderland-styret hadde av tillit til Martin O'Neill.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer