TREKKER SEG: Europatouren bekreftet torsdag i en pressemelding at Simon Dyson i verste fall kan risikere bli utestengt fra deres turneringer på livstid. Foto: SCANPIX/AP/Eugene Hoshiko
TREKKER SEG: Europatouren bekreftet torsdag i en pressemelding at Simon Dyson i verste fall kan risikere bli utestengt fra deres turneringer på livstid. Foto: SCANPIX/AP/Eugene HoshikoVis mer

Trekker seg fra touren etter anklager om juks

Golfstjerna Simon Dyson.

Den engelske golfproffen Simon Dyson har trukket seg fra neste ukes turnering på europatouren etter å ha blitt anklaget for juks.

35-åringen har vunnet seks ganger på europatouren i karrieren, og har tidligere vært ranket blant de 50 beste golfspillerne i verden.

Forrige uke ble Dyson diskvalifisert i Kina etter at han brukte sin egen golfball til å rette opp en ujevnhet i puttelinjen. Det er strengt forbudt så lenge det ikke dreier seg om et nedslagsmerke. En våken TV-seer meldte fra om regelbruddet.

Europatouren bekreftet torsdag i en pressemelding at Dyson i verste fall kan risikere bli utestengt fra deres turneringer på livstid.

- Han kan få en reprimande, en advarsel, en bot, en utestengelse eller bli kastet ut fra touren.

I påvente av en høring har Dyson selv valgt å avslutte sesongen, melder BBC.

Han skulle egentlig spilt i Tyrkia neste uke. Siden han er nummer 68 på tourens pengeliste vil han ikke bli kvalifisert til å spille sesongavslutningen i Dubai uansett utfall av disiplinærhøringen.

Der får bare de 60 beste være med.

Dyson har senere bedt om unnskyldning, men sier at regelbruddet var et uhell.

(NTB)