Trekker seg som Tour-ekspert etter dopingbeskyldninger

Den tidligere franske toppsyklisten Laurent Jalabert vil renvaske seg.

VIL SVARE PÅ TILTALE: Tidligere toppsyklist Laurent Jalabert (t. v.) blir beskyldt for doping, og trekker seg derfor som ekspert. Her hilser han på den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy under 2010-utgaven av Tour de France. AFP PHOTO  / LIONEL BONAVENTURE / NTB Scanpix
VIL SVARE PÅ TILTALE: Tidligere toppsyklist Laurent Jalabert (t. v.) blir beskyldt for doping, og trekker seg derfor som ekspert. Her hilser han på den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy under 2010-utgaven av Tour de France. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / NTB ScanpixVis mer

Han skulle ha jobbet for RTL radio og fransk fjernsyn under det tre uker lange rittet, men nå har han frasagt seg begge engasjementene sine.

Det var i en avisartikkel mandag at han ble beskyldt for å ha brukt EPO (bloddoping) i Touren i 1998, og det var disse beskyldningene som førte til at den tidligere toppsyklisten sa fra seg sine oppdrag for utvalgte medier.

- For å kunne forberede et skikkelig forsvar mot disse beskyldningene når den tid kommer, har jeg bestemt meg for ikke å jobbe som ekspert og konsulent under årets Tour, sier franskmannen.

44-åringen som vant fem etappeseirer i Touren i løpet av karrieren, sier at han ikke vet annet om beskyldningene enn det som har stått i mediene. Han sier også at han ikke ønsker å ødelegge 100-årsfesten for Tour de France eller omdømmet til de radio- og TV-stasjonene han skulle jobbet for.

Jalabert avsluttet sykkelkarrieren sin i 2002, og det blir hevdet at en ny test av en dopingprøve han avla i 1998 skal vise spor av EPO. Det er sportsavisen L'Equipe som skriver dette i sin nettutgave.

(NTB)