Trekker seg trolig etter Tyskland-tapet

- Tyrkia var EMs mest fargerike lag, sier Terim.

Tyrkias landslagssjef Fatih Terim kalles «herskeren». Onsdag var det en trist hersker som gjorde opp status for EM.

- Jeg er veldig trist. Vi var så nær finalen, og mine spillere hadde fortjent å komme dit. Hadde kampen gått til ekstraomganger, ville vi ha avgjort, sa Terim og antydet at han trolig trekker seg som landslagssjef for Tyrkia.

- Jeg skal snakke med forbundspresidenten og spillerne først, men kommer nok til å konkludere med at dette er det jeg har gjort med landslaget. Det blir nok utlandet for meg igjen.

Laget hans er hardt rammet av skader og utelukkelser, og han hadde bare fire utespillere på reservebenken onsdag. Mange av nøkkelspillerne er borte, men reservene som kom inn var helt på høyde med de tyske stjernene.

- Vi så aldri problemene våre som en unnskyldning, og vi viste stor moral. Vi skulle gjerne gitt folket vårt en finale, men dessverre gikk det ikke slik. Jeg gratulerer Tyskland med seieren og ønsker dem lykke til i finalen, men i kveld viste vi hvilket godt lag vi er. Jeg mener vi har vært EMs mest fargerike lag, sa Terim.

Laget hans vendte 0-1 til 2-1 mot Sveits, 0-2 til 3-2 mot Tsjekkia og 0-1 til 1-1 og straffeseier mot Kroatia. Onsdag bidro tyrkerne til et nytt drama i sluttminuttene, men med motsatt utfall.

(NTB)

NESTEN-MIRAKEL: Fatih Terim holdt på å ta Tyrkia til en sensasjonell EM-finale, men måtte gi tapt mot Lukas Podolski og Tyskland i siste minutt. Nå vil han utenlands igjen. Foto: AP/SCANPIX
NESTEN-MIRAKEL: Fatih Terim holdt på å ta Tyrkia til en sensasjonell EM-finale, men måtte gi tapt mot Lukas Podolski og Tyskland i siste minutt. Nå vil han utenlands igjen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Trekker seg trolig etter Tyskland-tapet