Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trekker seg

Idrettspresident Arne Myhrvold stiller ikke til gjenvalg. Valgkomiteen fikk beskjed om dette i brevs form i går kveld. I brevet tar Myhrvold et kraftig oppgjør med det han oppfatter som ukultur, illojalitet og usaklige angrep på egen person.

Han avslutter med å ønske norsk idrett lykke til videre og anbefaler at han etterfølges av enten Odd Flattum eller Kjell O. Kran.

- Etter mitt syn er begge de to svært godt rustet til å føre norsk idrett videre, sier Myhrvold til Dagbladet.

- Bedre enn deg?

- De vil nok få en enklere jobb i og med at min person etter hvert er belastet i visse miljøer, sier Myhrvold.

Myhrvold innrømmer åpent at nettopp motstanden mot ham er en av hovedgrunnene til at han nå velger ikke å stille til gjenvalg.
- Jeg har ikke noe problem med å ta saklig kritikk. Men særlig det siste året har jeg oppfattet at kritikken har gått på person, jeg har opplevd den både som urettferdig og usaklig. Det har vært skittkasting som også har vært til belastning for familien.

Mobbet bort?

- Er du mobbet vekk fra jobben?

- Nei, jeg vil ikke bruke ordet mobbing. Jeg vil heller si at jeg er misforstått.

- Det siste året har altfor mye tid vært brukt til å rydde opp i uoverenstemmelser, forklare fakta og motbevise angrep. Jeg skulle gjerne sett at den tida i stedet kunne vært brukt til å føre norsk idrett videre.

- Hva har vært verst?

- Kritikken mot min person. Jeg er blitt beskyldt for mye, men de som kjenner meg vet at jeg verken er arrogant eller PR-kåt.

- Ville du stilt til gjenvalg om du ikke hadde følt deg utsatt for det du oppfatter som personangrep?

- Ja.

Arne Myhrvold går så langt i brevet sitt som å hevde at det han oppfatter som ukultur innen idrettsbevegelsen har skadd norsk idretts anseelse.

Han skriver om skittkasting, konspirasjoner, lekkasjer, posisjonering og illojalitet og intrigemakeri iscenesatt av «mer eller mindre sentrale aktører i norsk idrett».

- Det har vært tøft til tider, jeg skal innrømme det, sier Myhrvold.

Han har vært, og er, omstridt. Myhrvold har alltid blitt oppfattet som toppidrettens mann. Den såkalte «grasrota» har han aldri fått helt taket på.

Men når en ser på «merittlista» har Myhrvold aldri tapt en større sak eller avstemning. Han har stort sett fått det som han vil - uansett motstand.

Nå vil han ikke mer.

- Norsk idrett står foran store utfordringer. Sannsynligvis vil en dyktig president få enklere arbeidskår enn jeg ville hatt om jeg skulle fortsatt. Les Myhrvolds avskjedsbrev

TAKK FOR MEG:</B> Idrettspresident Arne Myhrvold sendte i går kveld brev til valgkomiteen om at han trekker seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media