Trekker seg

Bjørn Rune Gjelsten vil ikke lenger bli idrettspresident.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forretningsmannen og v-mesteren i offshore ble lansert som ny president i Norges Idrettsforbund i slutten av februar.

I ettermiddag trakk 47-åringen seg som en av åtte kandidater foran valget i Sandefjord 16. april.

I en pressemelding sier Gjelsten at han trekker seg på grunn av manglende oppslutning fra forbundene.

- Til tross for at jeg har fått relativ stor støtte fra særforbund og kretser i løpet av kort tid, føler jeg likevel at jeg mangler støtte fra noen flere av de større og sentrale særforbund og kretser, for å kunne være en slik samlende kandidat, sier Gjelsten.

Gjelsten ble lansert av Norges Motorsportforbund, som i ettermiddag beklager at 47-åringen ikke lenger stiller til valg.

Etter det Dagbladet.no erfarer er habilitetsspørsmålet i NIFs valgkomité en medvirkende årsak til at Gjelsten trekker sitt kandidatur.

Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner sier i Dagbladet i dag at tre av sju medlemmer i valgkomiteen er inhabile i jakten på ny idrettspresident.

Med Gjelsten ute av kampen gjenstår disse sju kandidatene til norsk idretts mest prestisjefulle verv: Ropresident Rolf Thorsen, håndballpresident Karl-Arne Johannessen, sykkelpresident Bjørn Hamre, tidligere OL-svømmer Gunnar Gundersen, generalsekretær Børre Rognlien i Oslo Idrettskrets og ny Vålerenga Fotball-leder Svein Mollekleiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer