Trekker seg

Bjørn Rune Gjelsten vil ikke lenger bli idrettspresident.

(Dagbladet.no): Forretningsmannen og v-mesteren i offshore ble lansert som ny president i Norges Idrettsforbund i slutten av februar.

I ettermiddag trakk 47-åringen seg som en av åtte kandidater foran valget i Sandefjord 16. april.

I en pressemelding sier Gjelsten at han trekker seg på grunn av manglende oppslutning fra forbundene.

- Til tross for at jeg har fått relativ stor støtte fra særforbund og kretser i løpet av kort tid, føler jeg likevel at jeg mangler støtte fra noen flere av de større og sentrale særforbund og kretser, for å kunne være en slik samlende kandidat, sier Gjelsten.

Gjelsten ble lansert av Norges Motorsportforbund, som i ettermiddag beklager at 47-åringen ikke lenger stiller til valg.

Etter det Dagbladet.no erfarer er habilitetsspørsmålet i NIFs valgkomité en medvirkende årsak til at Gjelsten trekker sitt kandidatur.

Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner sier i Dagbladet i dag at tre av sju medlemmer i valgkomiteen er inhabile i jakten på ny idrettspresident.

Med Gjelsten ute av kampen gjenstår disse sju kandidatene til norsk idretts mest prestisjefulle verv: Ropresident Rolf Thorsen, håndballpresident Karl-Arne Johannessen, sykkelpresident Bjørn Hamre, tidligere OL-svømmer Gunnar Gundersen, generalsekretær Børre Rognlien i Oslo Idrettskrets og ny Vålerenga Fotball-leder Svein Mollekleiv.

25 navn er foreslått som styremedlemmer i det nye NIF-styret.

IKKE AKTUELL:</B> Bjørn Rune Gjelsten trakk i dag sitt kandidatur til presidentvervet i NIF.