Trekker seg

Heidi Weng (29) står over helgas to verdenscuprenn.

STÅR OVER: Heidi Weng, her fra Beitostølen forrige helg, velger å droppe konkurransene lørdag og søndag. Foto: Bjørn Langsem
STÅR OVER: Heidi Weng, her fra Beitostølen forrige helg, velger å droppe konkurransene lørdag og søndag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Kvinnenes 10 kilometer klassisk starter 09.40 i dag. Du kan følge rennet direkte i Dagbladets langrennsstudio.

Heidi Weng er ferdig med verdenscupen i Ruka. Det bekrefter Skiforbundet i en pressemelding. Hun står over de to siste rennene i minitouren.

- Heidi Weng har ingen glede ved å gå skirenn nå, sier landslagslege Øystein Andersen i pressemeldingen.

Han fortsetter:

- Hun trenger ro og hvile og avslutter minitouren i Ruka, men reiser ikke hjem før i morgen sammen med resten av troppen på den planlagte charteret til Norge.

Sleit

Weng leverte en kriseprolog i verdenscupstarten i Finland fredag. I etterkant var 29-åringen i villrede. Hun innrømmer at de siste dagene har vært stressende:

- Jeg vet ikke, det bare … Jeg har vært kanskje litt … Akkurat nå bare sitter det i hodet, så da klarer jeg ikke å gå fort, sa hun til NRK.

Wengs venninne Martine Ek Hagen var i Dagbladets langrennsstudio fredag. Hun forteller at hun er bekymret for 29-åringen.

- Heidi er ikke seg selv om dagen. Det er det kanskje ingen som er i disse dager, men jeg tror det går ekstra innpå Heidi, fortalte Martine Ek Hagen i Dagbladets langrennsstudio.

Forstår valget

Flere av de norske ekspertene har respekt for Wengs valg:

- Hvis hun ikke er mentalt klar i hodet er det ikke noe vits å gå der. Hun har vært helt i toppen i mange, mange år, så da er det ikke noe vits å gå for en 10-15.plass. Da er det bedre å spare krefter, sier Karstein Johaug i Dagbladets langrennssending.

- Heidi Weng er en av dem som er mest preget av coronaviruset. Hun har sagt at det påvirker og stresser henne. Dette får jo en konsekvens for hele laget som er på tur, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

KOMMENTERER: - For å prestere i et skirenn skal man være på topp psykisk og fysisk. Heidi Weng skulle enkelt ha tatt seg videre hvis alt var normalt, sier Martine Ek Hagen om Heidi Weng. Video: Dagbladet Vis mer

Corona-frykt

På Beitostølen forrige helg innrømmet Weng at hun helst hadde sett at de slapp å reise til utlandet denne vinteren på grunn av coronaviruset.

- Jeg skulle ønske alle skirenn var i Norge. Jeg vil helst være hjemme, fortalte Weng.

Hun fortsatte:

- Jeg er litt spent på det som skal skje. Vi i Norge har vært spesielt heldige, fordi vi har fått lov til å trene i marka. Jeg tror vi skal være veldig takknemlige, fordi vi har gjort det vi hadde sett for oss at vi skulle få gjort i år, og få lov til å være ute.

Du kan lese mer om de norske langrennsstjernenes coronatanker her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer