Trekker seg

Alf Tore Haug går av som hoppkomitéleder i Norges Skiforbund. Han oppgir stor belastning rundt konflikten med Clas Brede Bråthen som årsak.

FERDIG: Alf Tore Haug. Foto: Geir Olsen / NTB
FERDIG: Alf Tore Haug. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alf Tore Haug bekrefter overfor NTB at han onsdag informerte kollegene i hoppkomiteen samt skiforbundets styre ved skipresident Erik Røste at han trekker seg fra vervet.

Han går dermed også ut av styret i Norges Skiforbund.

- Dette har vært en særdeles krevende periode langt fra det jeg kunne være forberedt på og som jeg trodde var mulig da jeg tok på meg vervet som tillitsvalgt leder for hoppkomiteen. Jeg tror alle som kjenner meg, vet at jeg brenner for hoppsporten på alle nivå og i alle tenkelige roller, men nå må jeg faktisk tenke på egen helse og egen familie, sier Haug til NTB.

Han er tydelig på at trykket fra omgivelsene har vært stort de siste månedene.

- At mange går ut og feller dommer, kommer med hets og trusler kun med utgangspunkt i det som står i media og i sosiale medier er for meg ubegripelig og ekstremt vanskelig, spesielt når man som arbeidsgiver i en personalsak i stor grad er forhindret fra å ta til motmæle, sier Haug.

Leder i et drøyt år

Han avløste Bente Lill-Romøren som leder av hoppkomiteen i august 2020. Forut for lederjobben hadde han vært ordinært medlem av hoppkomiteen i fire år, og den siste perioden var han nestleder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer