Trekker Tonjes OL-sjukmelding

LARVIK- STABÆK 30-14. Larvik Håndballklubb legger seg flate for trygdemyndighetene, og slutter nå å gi spilletid til sjukmeldte spillere.

Tonje Larsens sjukmelding fra perioden før og under OL trekkes tilbake. Larvik betaler lønna hennes sjøl.

Larvik HKs klubblege Kai Hejer holdt Tonje Larsen 50 prosent sjukmeldt på grunn av kneproblemene fram til 15. september. Fra da av gikk hun 25 prosent sjukmeldt. Denne delen av lønna ønsket Larvik refundert fra trygdekontoret. Etter Dagbladets avsløring av det betydelige misforholdet i fortolkingen av folketrygdsloven mellom Larvik HK og trygdemyndighetene har Larvik HK slått retrett:

- Vi har ikke sendt av gårde noe krav vedrørende OL-perioden eller perioden før OL, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i Larvik HK til Dagbladet.

- Tar ansvar

Som følge av omtalen av saken avholdt Larvik HK og fylkestrygdedirektør Tom Kristoffersen i Vestfold møte om saken 5. oktober.

- Larvik tok til etterretning de regler vi forvalter, sier Kristoffersen.

- Vi forholder oss til det fylkestrygdesjefen har uttalt, og tar ansvar for det vi har gjort feil, sier Bruun Hansen.

Fra 1. mars og til saken ble offentlig 30. september, beløp Larsens påregnede sjukepenger seg til rundt 73000 kroner.

Møter NHF

Men selv om Larsen er friskmeldt, og attpåtil bedre i knærne, så er ikke saken sluttført. I begynnelsen av denne uka sendte Larvik HK brev til Håndballforbundet med ønske om et møte for å diskutere trygdesaken, ulike kommunikasjonsproblemer med landslagsledelsen og andre saker. Bruun Hansen mener Håndballforbundet bør betale to månedslønner fordi Tonje Larsen ble brukt under OL.

- Vi regner med å ha et møte om dette i løpet av 14 dager, sier Bruun Hansen.

  • Ifølge Bruun Hansen møter landslagssjef Marit Breivik de landslagsaktuelle Larvik-jentene og trener Ole Gustav Gjekstad i dag: for å diskutere sportslig utvikling - ikke lønn.