Trekker voldtektstiltale etter polititabbe

Den tidligere Molde-spilleren er ikke lenger tiltalt for en voldtekt i Oslo.

TREKKER TILTALE: Den tidligere Molde-spilleren spilte sine hjemmekamper på Aker Stadion da han var i Eliteserien. Foto: NTB scanpix
TREKKER TILTALE: Den tidligere Molde-spilleren spilte sine hjemmekamper på Aker Stadion da han var i Eliteserien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En tidligere Molde-spiller har vært tiltalt for en voldtekt i Oslo. Nå er tiltalen trukket, skriver VG. Voldtekten skal ha skjedd i Oslo natt til 25. november 2018.

Årsaken til at tiltalen trekkes skal være at politiet ikke har underrettet fotballspilleren om at etterforskningen av saken ble gjenopptatt etter å ha vært henlagt. Fristen for å gi beskjed om omgjøring av henleggelse er tre måneder, skriver VG.

Dagbladet var i kontakt med spillerens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, forrige uke. Da ønsket hun ikke å kommentere når hun sist var i kontakt med spilleren. Forsvareren ønsket heller ikke å si noe om han kom til å returnere til Norge.

- Jeg kjenner ikke til at denne er omgjort. Ingen har informert meg, og det foreligger ingen dokumentasjon, sa forsvareren til Dagbladet om saken forrige uke.

- Grov påtalefeil

Hun sier at hun umiddelbart skjønte at politiet og statsadvokatembete i Oslo hadde gjort en feil da hun fikk høre av pressen at det var tatt ut en ny tiltale.

- De har ikke underrettet min klient om omgjøring av henleggelsen. De har etterforsket og tatt ut tiltale uten at han har blitt underrettet slik de er lovpålagt å gjøre, sier Larsen til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer