Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trekker voldtektstiltale etter polititabbe

Den tidligere Molde-spilleren er ikke lenger tiltalt for en voldtekt i Oslo.

TREKKER TILTALE: Den tidligere Molde-spilleren spilte sine hjemmekamper på Aker Stadion da han var i Eliteserien. Foto: NTB scanpix
TREKKER TILTALE: Den tidligere Molde-spilleren spilte sine hjemmekamper på Aker Stadion da han var i Eliteserien. Foto: NTB scanpix Vis mer

En tidligere Molde-spiller har vært tiltalt for en voldtekt i Oslo. Nå er tiltalen trukket, skriver VG. Voldtekten skal ha skjedd i Oslo natt til 25. november 2018.

Årsaken til at tiltalen trekkes skal være at politiet ikke har underrettet fotballspilleren om at etterforskningen av saken ble gjenopptatt etter å ha vært henlagt. Fristen for å gi beskjed om omgjøring av henleggelse er tre måneder, skriver VG.

Dagbladet var i kontakt med spillerens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, forrige uke. Da ønsket hun ikke å kommentere når hun sist var i kontakt med spilleren. Forsvareren ønsket heller ikke å si noe om han kom til å returnere til Norge.

- Jeg kjenner ikke til at denne er omgjort. Ingen har informert meg, og det foreligger ingen dokumentasjon, sa forsvareren til Dagbladet om saken forrige uke.

- Grov påtalefeil

Hun sier at hun umiddelbart skjønte at politiet og statsadvokatembete i Oslo hadde gjort en feil da hun fikk høre av pressen at det var tatt ut en ny tiltale.

- De har ikke underrettet min klient om omgjøring av henleggelsen. De har etterforsket og tatt ut tiltale uten at han har blitt underrettet slik de er lovpålagt å gjøre, sier Larsen til VG.

Statsadvokat Ingrid Vormeland Salte besluttet dermed å trekke tiltalen, ifølge VG.

- Dette er en grov påtalefeil og i en slik situasjon har de ikke annet valg enn å trekke tiltalen. Dette har vært en ekstrem belastning for min klient, sier Larsen til avisa.

Møter ikke i retten

Den tidligere eliteseriespilleren har vært tiltalt for en sovevoldtekt i Molde tidligere. Han ble frikjent i Romsdal tingrett, men dømt til å betale erstatning. Saken har siden blitt anket av påtalemyndigheten, men blitt utsatt tre ganger da spilleren ikke har dukket opp i Norge.

Han har spilt for to klubber i utlandet etter at han forlot Molde, men er for øyeblikket klubbløs.

Spilleren har også vært etterforsket for en annen voldtekt i Vest politidistrikt. Saken ble anmeldt i juni 2018, men den påståtte voldtekten skal ha skjedd noen år tidligere.

Hele Norges coronakart