Trekket fikk computeren og ekspertene til å hyle, men Anand lurte alle

- Demonstrerte overlegen forståelse.

TREKKET: Da Anand slo bonden til Magnus Carlsen på g4 i det 31. trekket, reagerte både elektroniske og menneskelige eksperter på at dette var en dårlig avgjørelse. Men inderen stolte på egne vurderingsevner, og dro i land remis etter en eminent forsvarskamp som varte i nesten seks og en halv time. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TREKKET: Da Anand slo bonden til Magnus Carlsen på g4 i det 31. trekket, reagerte både elektroniske og menneskelige eksperter på at dette var en dårlig avgjørelse. Men inderen stolte på egne vurderingsevner, og dro i land remis etter en eminent forsvarskamp som varte i nesten seks og en halv time. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det sjuende partiet av VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand ble av det lange slaget.

Nesten seks og en halv time etter at nordmannen flyttet sin første brikke, tok duellantene hverandre i hendene og ble enige om at nok fikk være nok. Da hadde de spilt 122 trekk.Lenge så det ut som om Carlsen hadde et overtak på sin indiske motstander. I alle fall etter at Anand i det 31. trekket slo Carlsens bonde på g4 med sin løper (31.Lxg4).

Slaktet trekket Sjakkcomputeren Stockfish mente at trekket ga Carlsen nesten halvannen bonde fordel, og ekspertene kastet seg på i rask rekkefølge. 

- Det ser ut til at det er en dårlig dag for Anand i dag. Anand så ut som et godt veddemål etter det fjerde partiet. Men det gjelder absolutt ikke nå, var meldingen fra stormester Simon Williams, mens stemningen steg blant det norske pressekorpset i Sotsji.- «Se på pila!» høres ofte i journalistloungen i Sotsji nå. Stemningen har steget mange hakk etter en avventende start på dagen, var beskjeden fra Dagbladets utsendte, mens stormester Einar Gausel kanskje var noe mer tilbakeholden. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer