Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trekket som sjokkerte: - Tigeren har våknet igjen

Magnus Carlsen i trøbbel. Nå advarer indisk journalist.

 LITE FORNØYD:  Magnus Carlsen er i trøbbel etter at Vishy Anand flyttet bonden fram til b5. Foto: Lars Eivind Bones
LITE FORNØYD: Magnus Carlsen er i trøbbel etter at Vishy Anand flyttet bonden fram til b5. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

• Følg partiet live i Dagbladets sjakkstudio.

SOTSJI (Dagbladet): Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel lot seg imponere stort da Vishy Anand gikk «all in» og sendte bonden til b5.

- Det tøffeste trekket så langt i matchen, uten tvil! skrev Gausel.

- Jeg liker virkelig utviklingen for svart. Magnus er i trøbbel, skriver stormester Rustam Kasimdzhanov.

Stort press Trekket satte Magnus Carlsen under et enorm press, og noen trekk seinere hadde inderen overtaket for første gang i dagens parti.

Den indiske journalisten Aniek Paul, som har fulgt landsmannen i over tjue år, var mektig imponert.

- Det er et veldig godt trekk.  Så langt har dette vært en briljant parti av Vishy. Alt går svart sin vei nå, sier Aniek Paul.

Journalisten har vært veid sine ord nøye den siste uka, men tok virkelig i etter trekket:

- Tigeren har våknet igjen nå. Hvis han vinner dette partiet så er det nesten utenkelig å beskrive presset Carlsen  kommer til å være under. Jeg så Anand tape en bedre posisjon for tjue år siden, og etter det tapet raknet han totalt, sier Paul.

Snudd på hodet Aniek Paul tror dagens parti kan snu alt på hodet:

- En seier for Anand kan kampen på hodet.  Anand har overtaket og styrer alt nå, sier Paul.

Carlsens søster Ellen har tatt turen til Sotsji. Hun sitter i presserommet med en bok og partiet på et nettbrett, og innrømmer at hun er nervøs etter Anands framstøt:

- Det er ikke en bra situasjon. Men Anand skal spille tilnærmet perfekt for å få seieren her. Jeg tror på remis, men liker ikke situasjonen spesielt godt, sier Ellen Carlsen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling