Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jurgen Klopp med utfordringer før møtet med Everton i FA-cupen

Trekløver usikker før møtet med rivalen

Philippe Coutinhos framtid, Mohamed Salahs reise og Virgil van Dijks ankomst er nøkkeltemaene før Liverpool tar imot Everton i FA-cupen fredag.

FORSVINNER? Philippe Coutinho kan ha spilt sin siste kamp for Liverpool. Foto: Paul Ellis / AFP PHOTO /
FORSVINNER? Philippe Coutinho kan ha spilt sin siste kamp for Liverpool. Foto: Paul Ellis / AFP PHOTO / Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enn så lenge er det ikke sikkert om noen av de tre stjernespillerne blir å se mot byrivalen på Anfield.

Salah har hamret inn 23 mål for rødtrøyene denne sesongen, men gikk glipp av forrige kamp mot Burnley på grunn av lysketrøbbel. Det er fortsatt tvilsomt om han kan spille mot Everton, ifølge manager Jürgen Klopp.

Han bestemte seg likevel for å la Salah og lagkameraten Sadio Mané dra til Ghana for å delta på en prisgalla torsdag kveld. Begge er nominert til prisen for årets spiller i Afrika.

- Om det hadde vært på en kampdag, hadde de ikke spurt. Fra vår side handler det om respekt. Vi sover på hotell, de sover på et fly. Det er hele forskjellen. Om «Mo» ikke er kampklar, er det ikke på grunn av prisgallaen, sier Liverpools tyske sjef.

Usikkert

Heller ikke Philippe Coutinho var med mot Burnley i mandagens ligakamp. Han er sterkt koblet til Barcelona, og ryktene sier at han nekter å spille for Liverpool. Klopp sier derimot at den brasilianske teknikeren er skadd.

- Han er et tvilstilfelle, minst et tvilstilfelle, mot Everton, sier manageren.

Midtstopperen van Dijk er derimot klar for å debutere for Merseyside-klubben. Hans rekordovergang (75 millioner pund) fra Southampton ble fullført i starten av uken.

Dersom Klopp velger å bruke van Dijk mot Everton, innebærer det tyskerens fjerde ulike stopperpar på like mange kamper. Sist spilte Ragnar Klavan og Dejan Lovren sammen.

- Det er ikke noe hastverk. Vi trenger tid, sier Klopp om van Dijk og fortsetter:

- Vanligvis bruker man sesongoppkjøringen til det (å bli kampklar), men vi har ingen sesongoppkjøring. Etter Everton-kampen har vi litt mer tid, og det vil hjelpe, men det er et langtidsprosjekt. Det handler ikke om når han debuterer, men om hvor mange gode kamper han spiller for Liverpool.

I form

Liverpool er ubeseiret i alle turneringer siden 1-4-tapet mot Tottenham 22. oktober. Trenden er verre for Everton, som kommer til Anfield fra to strake tap (Bournemouth og Manchester United).

I desember maktet Everton å stjele med seg 1-1 og ett poeng i tilsvarende kamp i serien, men da ble gjestene rundspilt og berget av en sen straffescoring. Midtstopper Michael Keane erkjenner at laget ikke er i sin beste form.

– Vi har ikke scoret mange mål i det siste, og vi har heller ikke skapt mange sjanser. Det er noe vi må jobbe med, og det gjør vi. Vi må vise mer kvalitet i siste tredel av banen, og da er jeg sikker på at målene kommer.

Også Manchester United innleder FA-cupen fredag kveld. José Mourinhos menn bør få en overkommelig oppgave hjemme mot Derby.

Resten av Premier League-klubbene skal i aksjon i cupen lørdag, søndag og mandag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!