SPENT FØR TREKNINGEN: Rosenborg-spillerne følger Europa League-trekningen på Scandic Lerkendal i Trondheim. Foto: Tore Ulrik Bratland
SPENT FØR TREKNINGEN: Rosenborg-spillerne følger Europa League-trekningen på Scandic Lerkendal i Trondheim. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

Trekning Europa League

Trekning Europa League: RBK møter Zenit og Real Sociedad

Trekningen oppdateres fortløpende i denne artikkelen.

TRONDHEIM/OSLO (FourFourTwo): Rosenborg er tilbake i Europa-cup etter en imponerende 4-2-seier sammenlagt over nederlandske Ajax i går.

Det norske laget var seedet på nivå 3 da gruppespiller i Europa League ble trukket i dag. Der ble det klart at Kåre Ingebrigtsens menn møter Zenit fra Russland, Real Sociedad fra Spania og FC Vardar fra Makedonia.

- Det var noe av det tøffeste vi kunne få. Det var et lag jeg håpet vi skulle unngå, og det var Zenit. Men jeg sitter i en skikkelig uflyt for tiden, så det var som forventet egentlig, sier RBKs Pål André Helland til Eurosport etter trekningen.

- Rent sportslig var det noe av det verste vi kunne få, og det klinger ikke så godt for folk flest. Det er vel mange som ikke følger med så godt som forventer at vi skal feie over Zenit. Det er tøffere enn som så. Vi skal møte opp og vi skal prøve å gå videre, sier Helland om den kommende russiske motstanderen.

Vardar slo ut tyrkiske Fenerbahce 3-1 sammenlagt og kvalifiserte seg til gruppespillet. Real Sociedad var direktekvalifisert etter sin 6. plass i La Liga forrige sesong, mens Zenit topper inneværende sesong i russisk Premier League med seks seire og en uavgjort på de første sju kampene.

Ingen drømmetrekning

Rosenborg kunne møte store klubber som Arsenal, Villarreal, Lyon, Atheltic Bilbao, Lazio og Milan fra nivå 1. Det kunne også blitt en nordisk batalje mot Ståle Solbakkens FC København, som også var seedet på nivå 1.

Lag som Everton, Nice og Marseille var seedet på nivå 2.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sa før trekningen at Arsenal, Hertha Berlin og F.C. København er drømmemotstandere. Det ble dessverre ingen av disse.

Engelsk motstand

Arsenal møtte på sin side BATE Borisov, Köln og Crvena Zvezda, mens Everton møtte Lyon, Atalanta og Apollon Limassol.

Ståle Solbakkens F.C København skal ut mot Lokomotiv Moskva, Sheriff og Zlin.

Manchester United er regjerende mester i Europa League etter at de røde slo Ajax i finalen forrige sesong. Det ga dem plass i Champions League denne sesongen.

Hele trekningen: