TØFF TREKNING: Rosenborg fikk det enkelt mot Breidablikk på onsdag, men får det atskillig tøffere dersom de avanserer til tredje kvalikrunde i Champions League. Da venter trolig de tsjekkiske seriemesterene Viktoria Plzen.Foto: Ned Alley / Scanpix
TØFF TREKNING: Rosenborg fikk det enkelt mot Breidablikk på onsdag, men får det atskillig tøffere dersom de avanserer til tredje kvalikrunde i Champions League. Da venter trolig de tsjekkiske seriemesterene Viktoria Plzen.Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

- Trekningen kunne vært enklere

Rosenborg møter trolig de tsjekkiske seriemesterene i neste kvalikrunde til Champions League.

(Dagbladet): Rosenborg er så godt som klare for tredje kvalifiseringsrunde i Champions League etter 5-0 seieren mot islandske Breidablikk på Lerkendal onsdag.

Returmøtet på Island blir som en formalitet å regne, og fredag ble trøndernes motstander i nest siste hinder før det særdeles innbringende gruppespillet i fotballverdenens mest prestisjetunge klubbturnering trukket i Uefas hovedkvarter i sveitsiske Nyon.

Det var ingen heldig trekning for RBK, som etter all sannsynlighet møter den tsjekkiske seriemesteren Viktoria Plzen, som vant 4-0 på bortebane mot armenske Pyunik i første kamp.

- Trekningen kunne nok vært enklere. Det er en tøff og bra motstander som vi skal studere så nøye som mulig. Samtidig som vi også skal konsentrere oss om returmøtet på Island og seriekampene vi skal spille først, sier trener Jan Jönsson til rbk.no.

- Når de har slått Sparta Praha i serien sist sesong, så er det et dårlig tegn for oss. Da er det et bra fotballag. Men jeg vet veldig lite om dem, og for alt jeg vet kan det hende de har mistet mange spillere siden de tok gullet, slik det jo ofte er, sier midtbaneveteranen Fredrik Winsnes.

- En fordel for oss, er at de vil være veldig tidlig i sin sesong når vi møter dem, legger han til.

Det norsk-tsjekkiske mestermøtet blir også et snarlig gjensyn med norsk fotball for den tidligere Viking-spilleren Martin Fillo som forlot Tippeligaen etter forrige sesong.

Første kamp spilles 26. eller 27. august og returoppgjøret spilles 2. eller 3. august.

Vinneren er garantert minst en plass i gruppespillet i Europa League.

Også de øvrige nordiske lagene i turneringen var med i dagens trekning, og slik er oppsettet:

HJK Helsinki (Finland)/Bangor City (Wales) - Dinamo Zagreb (Kroatia)/Neftchi (Aserbajdsjan)
FC København (Danmark) - Shamrock (Irland)/Flora Tallin (Estland)
Rangers (Skottland) - Malmö (Sverige)/HB Torshavn (Færøyene)
OB (Danmark) - Panathinaikos (Hellas)

Også tredje kvalifiseringsrunde til Europa League med fire norske lag i potten ble trukket i dag. Cupmester Strømsgodset kommer inn på dette stadiet i kvalifiseringsspillet, mens Vålerenga, Tromsø og Aalesund må alle først igjennom andre kvalifiseringsrunde først.