DE TO STØRSTE:  Det er åtte år siden noen andre enn Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller i verden. Det blir sikkert ni, minst. Dagens semitrekning gjør at gigantene kan få sjansen til å møte hverandre i finalen. Foto: AFP / NTB Scanpix
DE TO STØRSTE: Det er åtte år siden noen andre enn Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller i verden. Det blir sikkert ni, minst. Dagens semitrekning gjør at gigantene kan få sjansen til å møte hverandre i finalen. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Trekningen som åpner døra for tidenes fotballkamp: El Clásico Último

Det er bare ett ord som gjelder for trekningen av Champions Leagues semifinaler: Perfekt!

(Dagbladet:)

Pep Guardiola (Bayern Munchen)-Barcelona.

Juventus-Real Madrid.

FAKSIMILE:  Dagbladet 23. april 2015.
FAKSIMILE: Dagbladet 23. april 2015. Vis mer

KAN EN TREKNING bli bedre? Nei, neppe. Det lå nemlig en drøm i UEFAs glassbolle i Nyon. Og nå er den virkelig. For da gode gamle Karl-Heinz Riedle (verdensmester med Tyskland 1990, vant Champions League med Dortmund 1997) sjonglerte kulene var det som om alle fotballdramatiske bønner ble hørt i et kollektivt pose-og-sekk-syndrom.

Som om kulene for en gangs skyld virkelig var varme og kalde.

Som om det aldri var noen tvil om at Pep Guardiola skal tilbake til Camp Nou.

TREKNINGSMANNEN: Finaleambassadør Karl-Heinz Riedle trakk ballene som gjør at Spanias to fremste lag unngår hverandre i semifinalen. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix
TREKNINGSMANNEN: Finaleambassadør Karl-Heinz Riedle trakk ballene som gjør at Spanias to fremste lag unngår hverandre i semifinalen. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Som om det aldri var noen tvil om døra skulle åpnes for den ultimate verdens-beste-fotballspiller-konfrontasjonen mellom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo på Olympiastadion i Berlin lørdag 6. juni.

I MITT HODE handlet derfor denne trekningen om det semifinaletrekningen i 2011 handlet om. Å unngå Barcelona og Real Madrid i samme semifinale. Den gangen for fire år siden gikk det ikke - da ble det istedet to semifinale-El Clasicos med det utfallet at Barcelona vant lett og senere dro til Wembley og herjet med Manchester United. Denne gangen gikk det. Og for en som har drømt om det ultimate El Clasico i noen år nå, et El Clasico som ikke kan sammenliknes med de årlige seriekampene i La Liga, de tilfeldige konfrontasjonene i Copa del Rey eller en fire år gammel semifinale i Champions League, var derfor denne trekningen den beste av alle trekninger.

Ikke bare fordi det åpner døra for at verdens to beste spillere de seks siste årene kan møtes i den største og viktigste klubbkampen på planeten Volleywood.

Men fordi nettopp mano a mano-duellen mellom Messi og Ronaldo - på toppen av alt det andre Champions League og rivaliseringen mellom de to spanske klubbene handler om - vil gjøre denne lørdagskvelden i Berlin til den største klubbkvelden i fotballens historie.

PÅ VEIEN DIT skal Bayern-trener Pep Guardiola tilbake til Camp Nou og laget han skapte, utviklet og ikke bare gjorde til verdens beste fotballag, men til tidenes beste fotballag. Sist han var der (på besøk) - da Messi og Barcelona herjet med Manchester City i den andre åttendelsfinalen - klarte ikke Bayern-treneren å skjule sin begeistring for det hans gamle klubb presterte av individuelle perler og kollektiv trygghet. Og nå skal den samme Guardiola finne en resistent taktikk og spilleplan mot den medisinen som i hans tid på Camp Nou sto imot de aller fleste angrep utenfra.

Blir et eventuelt møte mellom Barca og Real i Berlin tidenes finale, må dette kunne kalles tidenes semifinale.

BARCELONA ER DE flestes favoritter til å heve trofeet i Berlin. Også min. Selv om et reservepreget Bayern Munchen leverte en eksepsjonell førsteomgang mot Porto (5-0) og viste et sjeldent høyt nivå, er det Barcelonas enkle, kontrollerte og problemfrie vei til semfinalen som gir dem tilliten. Og i det bildet er det derfor bare Juventus som kan spenne bein på drømmen om den ultimate klubbkampen.

Selv om laget er godt, og måten de håndterte Dortmund på i åttendeslfinalen forteller at de er det, gode - skal det ikke være godt nok til å velte Real Madrid.

DERFOR BLIR DET Barcelona-Real Madrid i den tyske hovedstaden den første lørdagen i juni. Fordi forholdene ligger til rette for det. Og vi har Karl-Heinz Riedles herlige trekning å takke. Den som åpnet den riktige døra på vidt gap - og som ikke bare gjorde en El Clásico-finale mulig ved å sette den på gløtt gjennom det andre alternativet, Bayern Munchen-Real Madrid og Barcelona-Juventus.

Hvis det hadde blitt resultatet hadde jeg sett Guardiola mot Barca i finalen.

Nå ser jeg bare klassikeren over alle klassikere - El Clásico Último.