Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tremålsscorer Bendtner fikset kvartfinale mot United

Arsenal og Man. City lekte seg videre i FA-cupen.

TREMÅLSSCORER: Nicklas Bendtner viste målteft da Arsenal valset over Leyton Orient.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alastair Grant
TREMÅLSSCORER: Nicklas Bendtner viste målteft da Arsenal valset over Leyton Orient.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alastair Grant Vis mer

(Dagbladet): Arsenal - Leyton Orient 5-0, Manchester City - Aston Villa 3-0.

Et i overkant komfortabelt Arsenal-lag skrudde av bryteren og ble straffet med en omkamp da Jonathan Tehoue utlignet for Leyton Orient kort tid før slutt på Brisbane Road søndag for halvannen uke.

Den friheten tok de seg ikke da de med en gjennomprofesjonell demonstrerte klasseforskjellen mellom toppen av Premier League og midtsjiktet i League One med en overbevisende 5-0 seier.

Dermed venter et «stevnemøte» med gullrival Manchester United i kvartfinalen på Old Trafford om halvannen uke.

- Vi vet at kampen mot United blir vanskelig, men vi ser fram til den, sier tremålsscorer Nicklas Bendtner, ifølge BBC.

Tok scoringsansvar
Marouane Chamakh sendte hjemmelaget i føringen allerede etter sju minutter, og derfra og inn ble det plankekjøring.

Mange har uttrykt bekymring for hva en ny skade på Robin van Persie vil ha å si for Arsenals sjanser i gullstriden og i Champions League, men både Chamakh og allerede nevnte Bendtner dempet bekymringene noe med solide forestillinger.

Dansken sørget effektivt for at kampen var avgjort før pause med både hodet og beina til 2-0 og 3-0, før han pyntet ytterligere på resultatet med et klinisk straffespark etter timen.

- Jeg var veldig fornøyd med hattricket. Veldig fornøyd. Jeg hadde allerede fått ansvaret for å ta straffespark, men om noen andre hadde jaktet et hattrick, ville jeg gitt det til dem, forsikrer Bendtner om.

Gaël Clichy fastsatte sluttresultatet til 5-0 med en skrudd avslutning i lengste hjørne slik landsmannen Thierry Henry hadde for vane i glansdagene i «Gunners».

Bendtner understreker viktigheten av at Arsenal responderte etter det særdeles skuffende tapet mot Birmingham i ligacupfinalen søndag.

KREMSCORING: Mario Balotellis 2-0 scoring var det store høydepunktet da Manchester City sendte Aston Villa ut av FA-cupen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
KREMSCORING: Mario Balotellis 2-0 scoring var det store høydepunktet da Manchester City sendte Aston Villa ut av FA-cupen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

- Det var viktig å slå tilbake etter det som skjedde på søndag, og viktig at vi kom i gang tidlig.

Enkel City-seier Et annet lag som fikk det enkelt på sin vei mot kvartfinale var Manchester City.

Aston Villa-manager Gerard Houllier hadde på forhånd snakket varmt om FA-cupens betydning, og muligheten til å sikre enda et cuptrofé til Birmingham by denne sesongen.

Det virket å være tomt prat da lagoppstillingene ble presentert på City of Manchester Stadium. Houllier hadde nemlig gjort åtte forandringer på laget som slo Blackburn 4-1 i ligaen forrige helg, og da gikk det galt mot de hardtsatsende lyseblå.

Allerede etter fem minutter smalt Yaya Touré vertene i ledelsen etter en corner. 20 minutter seinere fulgte Mario Balotelli opp med en lekkerbisken av en scoring, før David Silva fastsatte sluttresultatet til 3-0  halvveis ut i annen omgang.

Nå venter Reading på hjemmebane i kvartfinalen, og dermed en gyllen mulighet til å komme enda litt nærmere den første pokalen i skapet siden 1976 for City.

For Houllier venter derimot trolig kraftig kritikk for å ha hausset opp Villas cupambisjoner, for det var opp som en bjørn og ned som en skinnfell for et reservepreget og urutinert mannskap.

Likevel forsøker han å forsvare laguttaket sitt, og forklare tapet med at de møtte et bedre lag, noe som selvfølgelig var tilfelle.

- Vi anerkjenner at vi tapte mot et lag bedre enn vårt. De spilte en god kamp. Jeg synes ikke vi gjorde noen dårlig kamp, men det første målet kom altfor tidlig. Vi ble bedre utover i annen omgang, men vi truet dem ikke nok. Likevel synes jeg sluttresultatet var flatterende for dem, sier Houllier, ifølge BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling