RESERVE: Klokka 19.00 i går kveld fikk Ingvild Flugstad Østberg beskjed om at hun skulle gå tremila i Falun. Klokka 02 i natt var hun framme - og i dag sikret hun en topp ti-plassering etter en solid avslutning. Her fra sprinten tidligere i mesterskapet.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
RESERVE: Klokka 19.00 i går kveld fikk Ingvild Flugstad Østberg beskjed om at hun skulle gå tremila i Falun. Klokka 02 i natt var hun framme - og i dag sikret hun en topp ti-plassering etter en solid avslutning. Her fra sprinten tidligere i mesterskapet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tremil-reserven var framme i Falun klokka 02 i natt: - Et strabasiøst døgn

Ingvild Flugstad Østberg.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg ble hentet inn som andrereserve til tremila i dag. Da hun i går kveld fikk telefonen fra landslagsledelsen, pakket hun sakene og dro rett til Falun.

Hun var framme klokka 02.00 i natt. Klokka 13.00 var hun på startstreken til tremila, der hun kom inn som nummer ti.

- Det ble et strabasiøst døgn. Jeg dro hjem på torsdag, så tilbake i natt, så fikk jeg gå tremil. Jeg er skikkelig fornøyd. Det er den beste tremila jeg noensinne har gjort. Det var kjempegøy, sier Østberg til Dagbladet.

- Jeg fikk bare rive med den bløte skidressen som hang til tørk og dra. Hadde skirennet starta klokka ni, hadde det blitt tøft. Jeg måtte gjøre det beste ut av det og gå med lave skuldre.

Gjøvik-sprinteren hadde en god avslutning på rennet, da hun passerte flere løpere, blant dem Martine Ek Hagen, og tok seg altså til en topp ti-plassering.

- Jeg tenkte faktisk jeg skulle gå mitt eget løp, og kjørte et litt annerledes løp enn jeg pleier. Jeg fikk mye bedre ski da jeg bytta ski. Jeg gikk ifra oppover og ble glidd forbi nedover de første 15, det er motsatt av det jeg pleier å gjøre. Jeg hadde en skikkelig finish og plukka sikkert fem løpere på de siste to kilometerne, sier Østberg til Dagbladet.

Videre er hun imponert av lagvenninna Johaug, som tidlig viste de andre ryggen og i store deler av løpet gikk i ensom majestet. Til VM-gull.

- Jeg er skikkelig imponert av det Therese gjør, sier Østberg.