<strong>EM-AKTUELL:</strong> &nbsp;Camilla Herrem er en av landslagets viktigste spillere og er klar på at Norge må være skjerpet for å bryte trenden med tap i åpningskampene i mesterskap. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EM-AKTUELL:  Camilla Herrem er en av landslagets viktigste spillere og er klar på at Norge må være skjerpet for å bryte trenden med tap i åpningskampene i mesterskap. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Håndball-EM i Sverige:

Trenden håndballjentene må snu: - Det er så merkelig!

Tallenes tale: Norge har tapt fire av de siste sju åpningskampene i OL, EM og VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HELSINGBORG (Dagbladet): De norske håndballjentene EM-åpner mot Romania i Helsingborg i kveld klokka 20.45.

Landslaget har gjort det til en vane å kjempe om medaljer, men de har ofte hatt litt trøbbel i åpningen på mesterskap.

Statistikken viser faktisk at Norge har en negativ statistikk med fire tap på de sju siste åpningskampene i OL, EM og VM. Fasiten er:

  • OL 2016: Tap mot Brasil
  • VM 2015: Tap mot Russland
  • EM 2014: Seier mot Romania
  • VM 2013. Seier mot Spania
  • EM 2012: Seier mot Serbia
  • OL 2012: Tap mot Frankrike
  • VM 2011: Tap mot Tyskland

- Merkelig

De norske spillerne møtte pressen på spillerhotellet midt i den svenske byen i går. Alle 16 i troppen er klare på at åpningskamp-spøkelset må bort.

Camilla Herrem forteller:

- Det der er så merkelig! Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har vært med og vi har tapt åpningskampen? sier Herrem til Dagbladet med et lite smil.

- Hvorfor er det sånn?

- Jeg vet ikke. Det har skjedd fryktelig mange ganger nå. Heldigvis går det som regel bra og vi slår tilbake i kamp nummer to. Det handler nok om at vi er litt nervøse. Det kjente jeg på i OL, at jeg var veldig spent og litt nervøs før åpningskampen. Det må vi lære av nå mot Romania. Vi må være klare i 60 minutter mot alle i gruppa, sier Herrem.

<strong>VISER MUSKLER:</strong> Camilla Herrem på pressetreffet på hotellet der jentene bor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VISER MUSKLER: Camilla Herrem på pressetreffet på hotellet der jentene bor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Landslagssjef Thorir Hergeirsson ledet Norge til EM-gull i Ungarn for to år siden. Han innrømmer at åpningstapene har vært et tema før årets mesterskap.

- Vi - både spillere og trenere - er klare på at vi må være skjerpet fra start. Det har vi hatt fokus på i Møbelringen Cup før EM, at vi hele tiden må ha fokus fra avkast i alle kampene, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Jevnt

Både i VM i Danmark i fjor vinter og i sommer-OL i Rio tapte Norge åpningskampen, mot Russland og Brasil.

- Det er ingen som tar lett på motstanderen og vi må huske at det ikke nødvendigvis er Norge som har en dårlig kamp. Det kan også være at motstanderen er god. Begge kampene du refererer til (Russland i VM og Brasil i OL) var mot sterke motstandere som spilt bra. EM er så jevnt at her kan alt skje, sier Hergeirsson.

<strong>GJENSYN:</strong> Nora Mørk hilser på Isabel Blanco. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GJENSYN: Nora Mørk hilser på Isabel Blanco. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal forteller:

- Vi er fullstendig klar over hvor viktig det er å vinne åpningskampen. Spesielt i et EM, der vi tar med oss poeng videre inn i mellomrunden, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

- Vi må være på fra første kamp. Men samtidig er det en trygghet i å vite at vi kan gå videre selv om vi taper den første kampen. Det har vi bevist før ved å spille bra seinere. Det er motivisjon å vise at vi er i gang fra første kamp, men samtidig skal vi ikke la oss prege, sier Oftedal.

Hun får støtte av Nora Mørk.

- Vi har snakket om å være klare fra start. Gruppespillet er tøft og det gjelder å ha god målforskjell og nok poeng inn i mellomspillet. Vi må må være på hugget, sier Mørk til Dagbladet.

Norge - Romania starter klokka 20.45 i kveld. Kampen vises på TV3.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer