Trenden snudd for landslaget?

To mål av Øyvind Leonhardsen sørget for norsk seier mot Bulgaria. - Jeg håper at seieren gir landslaget en opptur, sier Leo. Tror du trenden er snudd?

Det startet dårlig på Ullevaal-graset i går kveld. Allerede etter 42 sekunder tok Bulgaria ledelsen. Det tok en halvtime før Norge skapte sin første sjanse.

Men utover i andre omgang kom Norge og Leo. Tottenham-spilleren scoret i det 75. og 76. spilleminutt. Det ga i hvert fall Nils Johan Semb en smule ballro.

- Hadde vi kommet ut med 0-1-tap, som jeg trodde midtveis i 2. omgang, så ville det vært noe helt annet. Nå blir det en annen følelse og arbeidsro fram mot neste kamp, sier landslagssjefen.

Endelig noe positivt

Norge møter Ukraina på bortebane. Da må det bli seier for at Norge skal holde liv i det mikroskopiske VM-håpet.

- Jeg håper at seieren gir landslaget den oppturen vi trenger i de neste kampene, sier tomålsscorer Leo.

John Carew sprudlet ikke på Ullevaal i går, men var glad for å ta med seg en norsk seier hjem til Valencia.

- Deilig å gå av banen med seier igjen, hadde nesten glemt hvordan det føles. Det har vært mye motgang i det siste, på tide å oppleve noe positivt med landslaget igjen, sier Carew.

Men Semb synes ikke han fikk alle de svarene han var på jakt etter:

- Det ble stressfotball hele veien, da er det vanskelig å evaluere formasjonene. Jeg får evaluert spillerne i rollene deres, men ble ikke særlig klokere når det gjelder formasjoner.

Lyn-trener og TV3-kommentator Vidar Davidsen mener det viktigste for landslaget i går var nettopp at det ble seier.

- Vi får håpe det kan være med på å snu trenden. Det kan gi litt glød og selvtillit tilbake, sier Davidsen til Dagbladet.no.

- Det var viktig med Leo på plass. Han lukter rommene.

- Tabbene må bort

NRKs TV-kommentator Arne Scheie er ikke overbevist om at seieren mot Bulgaria automatisk betyr slutten på den sørgelige trenden for Norge. Både han og sidekommentator Egil Drillo Olsen sukket dypt da Christer Basma la pasningen til Bulgarias ledermål etter 38 sekunder.

- Skal det virkelig snu seg må tabbene bort. Selv om det har gått dårlig resultatmessig har vi jo hele tida hatt trøkk og flest sjanser, sier Scheie til Dagbladet.no.

Fotballkjendisen har ikke gitt opp Norges VM-håp, men tror Norge fortsatt må bli mer kyniske for å ha sjangs.

- Jeg har tro på annenplass i gruppa, men det forutsetter at vi slår Ukraina i Kiev. Tar vi ikke tre poeng der går det ikke. For å klare det kan vi ikke fortsette med gavepakkene til motstanderne, sier Scheie.

Heller ikke Dagbladets egen fotballkommentator ble overbevist om trendskifte.

- Den kyniske tankegangen er fortsatt ikke tilstrekkelig til stede. Troen på at et teknisk krumspring fra Basma eller en mer presis tversoverpasning skulle løse situasjonen, var mer påfallende enn lysta på å mæle Norge ut av den knipa vi har vært i altfor lenge, skriver Dagbladets fotballkommentator, Øivind A. Monn-Iversen i dag.