Trener advarer spillerne i V75 på skrellbanen

Trener Lars O. Romtveit som trener favoritten Tangen Scott, advarer spillerne mot å spille hesten banker i V75-7 på Drammen travbane lørdag.

• Her er sjansen til å vinne 50 millioner!

Tangen Scott var nærmest utilnærmelig og satte hele kaldblodseliten på plass i Trygve Diskeruds Minneløp på Bjerke sist.

Halve Norge samt Dagbladets tipsekspert Bengt Berg har god tro på at elitehesten vinner i V75-7 lørdag og tar sin sjette seier for året. Men trener Lars O. Romtveit er mer usikker.

- Tangen Scott kan være litt klønete fra spor fire på volta. Sporet er bare den første knuten å løse. Han kan fort tape ti meter i starten, og det kan bli posisjonsproblemer. Det kan bli mange å runde på den spesielle og runde Drammens-ovalen, sier Romtveit.

Banen i Drammen har en omkrets på bare 800 meter. Dermed er det ikke enkelt for hestene å runde feltet underveis.

Det er sjelden det blir en favorittpreget V75-omgang fra Drammen Travbane. Som regel dukker det opp en skrell eller tre. De fleste vinnerne har startspor 1,2,3 og 4. Og spor pluss kusk betyr mest på Drammen av samtlige baner i landet. I så måte har Tangen Scott et pluss med makker Vidar Hop som er en habil kusk, men et minus for sporet.

- Tangen Scott virker fin i trening, og han er i topp humør. Alt er stabilt med ham, og han har vært fin i hurtigarbeid. Sist i Trygve Diskeruds Minnesløp var han på offensiven fra start. Der hadde han en passende oppgave. Denne gangen tror jeg han er på defensiven direkte fra start, og han kan tape mye terreng de første meterne. Dermed blir det vanskeligere. Banen er rund og oppløpet kort, så det er ikke enkelt å gå rundt et felt i Drammen.

- Jeg er sikker på, at han ender blant de tre beste i mål, men jeg ville ikke ha spilt ham banker denne gangen, konkluderer Romtveit.

Trener advarer spillerne i V75 på skrellbanen

- Distansen er en fordel for ham. Normalt sett skal ikke galoppfaren være så stor, men fra det trange fjerdesporet kan han fort slå på noen tapende steg i starten. Selskapet skremmer meg ikke. Han møtte bedre hester sist, men jeg er nøktern med tanke på seier med disse forutsetningene, oppsummerer treneren.

Kusken ser lysere på det

- Tangen Scott kan være litt klønete i volta. Vi konsentrerer oss om å kjøre feilfritt fra start og tar det rolig ut. Distansen står han greit. Det kan fort bli en runde ut i sporene, men han er sterk og tåler det. Er han som sist, ser jeg på det som en god vinnersjanse, lyder det optimistisk fra kusk Vidar Hop.

- Det er min beste vinnersjanse for dagen, sier han.

- Tangen Scott kommer ut med samme balanse og utrustning som han pleier, fortsetter han.

Vidar Hops vurdering av egne oppsitt lørdag:

- Almandin (V5A-1) var ikke helt heldig sist. Men han holder fin form. Jeg er litt usikker på om vi greier å beholde tet. Gjør vi det kjemper han i toppen. Jeg anbefaler en tidlig strek.

- Quick Sugar (V5A-2) er jeg veldig usikker på. Jeg kjenner ikke dagsformen, men jeg kjenner hesten fra før. Han er litt sprutredd. Han er derfor best i tet eller dødens. Da sier taktikken seg selv, vi kjører for tet. Får vi den er han verdt en gardering.

TRENER TVILER, KUSKEN TROR. Trener Lars O. Romtveit er redd for at startspor og baneprofil kan felle den store faovirtten. Men kusk Vidar Hop er optimist. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TRENER TVILER, KUSKEN TROR. Trener Lars O. Romtveit er redd for at startspor og baneprofil kan felle den store faovirtten. Men kusk Vidar Hop er optimist. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Lingo (V75-1/V5-3) gjorde et bra løp sist, han fikk en litt for drøy reise. Hesten holder fin form. Han har en sjanse hvis han kommer riktig inn i løpet. Jeg synes han skal regnes på tre-fire hester.

- Lady Siem (V75-2/V5-4) har veldig fin form. Sporet er litt sjanseartet og vi trenger litt flyt på den første langsiden for å komme inn i matchen. Gjør vi det er hun aktuell på bred gardering.

- Brødsjø Vilja (V75-3/V5-5) får godkjent for innsatsen sist. Sprint er en fordel. Hun trakk et bra spor, men jeg tviler på at hun går til topps her. Det er en fin premie som gjelder for henne.

- Svene Frøy (V75-4) er i fin form, og har vunnet i vanlige løp på Drammen og Jarlsberg. Denne gang er det tøffere i mot i V75. Han kommer nok til å gjøre et bra løp, men det blir hardt å vinne. En best mulig premie er realistisk.

- Leo (V75-5) er en fin sprinter. Han holder fin form. Bakspor trekker ned, men vi har en rask rygg på startsiden. Det blir tøft å vinne, men med en brukbar reise har han sjanse på en trippelplass.

- Kisgruvens Vimsa (V75-6) holder fin form, men møter overmakten denne gang. Her er hun kun en premiekandidat.

Hammers med uslepen diamant

Steinar Hammersborg har et flott emne i den toppstammede 4-års hoppa Be Dominant Deive som starter i V75-5. Hoppa som er sparsomt startet, er etter Pine Chip og Sugarcane Hanover-datteren Katinka Sund som ble kusket og trent av Gunnar Eggen. Katinka Sund vant i 14 av sine 27 starter og tjente 432 000 kroner fra 1997-99.

Etter forbyttet nest sist sviktet Be Dominant Deive sine tilhengere ved å tulle seg bort. Sist var hun knallgod vinner fra dødens og viste klasse. Denne gang er sporet perfekt, sprintdistansen likeså.

Dagbladets tipsekspert Bengt Berg tror dette er denne lørdagens beste holdepunkt i denne V75-omgangen.

- Hun har en brukbar vinnersjanse, men kommer ikke til noe dekket bord. Vi får det ikke servert her. Hun møter et par bra, blant andre Durango Kid og Wammior. Men hun viste sist, at hun kan løse veldig bra bak bilen. Jeg tror vel at hestene utenfor skal slite med å hente en lengde på henne fra start. Formen er meget bra. Vi gjør ingen utstyrsendringer.

- Fra tet tror jeg på det, sier trener og kusk Steinar Hammersborg om hoppa som kan ta sin fjerde seier på åtte forsøk i år.

- Hva skjuler seg bak det interessante stallpsevdonymet Stall 3 Damer?

- Det er kona og døtrene til Børre Høibye som eier Be Dominant Deive. Børre Høibye er også oppdretter av Be Dominant Deive, forteller Hammers.

Drammensbanen er banen hvor oddsbombene faller tettest i følge statistikken. Det er også banen der favorittene svikter mest i V75-sammenheng.

Mestvinnende kusker er Tom Erik Solberg og Øystein Tjomsland.

Skrellkuskene er hjemmebanens egen Gunnar Austevoll, Asbjørn Mehla, Vidar Hop, Andre H. Stensen og Jomar Blekkan.

Det kan være greit å ha med i vurderingen, når bongene skal komponeres lørdag.

En alenevinner kan innkassere over 50 millioner.

BETENKT TRENER. Lars O. Romtveit ser ikke så lyst på trangt startspor og liten baneprofil for storfavoritten Tangen Scott.
MER BLOMSTER PÅ GANG. Be Dominant Deive har royalt blod i årene, og viser det i løpsbanen.