Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trener bak «graviditetsforbud» føler seg misforstått, men innrømmer at han er «irritert over den situasjonen vi står i»

Jan Pytlick forsvarer seg etter å ha fått massiv kritikk.

FÅR KRITIKK:   AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
FÅR KRITIKK:   AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Vis mer

(Dagbladet): Det skapte stor oppstandelse i håndballmiljøet da den danske håndballspillerforeningen onsdag sa at den danske trenerlegenden Jan Pytlick, nå trener for Odense, skal ha stilt seg opp foran troppen og sagt at det ikke er greit å bli gravid.

- Hvis det stemmer, så syns jeg det er idiotisk, sa Camilla Herrem til Dagbladet.

- Misforstått

Men Pytlick selv sier onsdag kveld til BT.dk at han er blitt misforstått av spillerne.

- Kanskje har min formulering gitt dem en oppfatning av at de ikke kan bli gravide. Men jeg vet at jeg aldri har sagt at det er uakseptabelt å bli gravid i Odense, sier Pytlick og fortsetter.

- Jeg har ikke noe mot at folk blir gravide. Jeg har sagt gratulerer til alle spillerne, selv om det har vært på kjedelige tidspunkter. Nå er det tilfeldigvis tre kvinner på en gang, og det er en kjedelig situasjon. Hvis det tolkes som at det er uakseptabelt å bli gravid, så kan jeg bare beklage. Det mener jeg ikke.

Bakgrunnen for bråket er at Susan Thorsgaard, Susanne Madsen og Stine Svangård, alle spillere på Pytlicks Odense, hadde gitt beskjed om at de var gravide.

Irritert

Og det er sammenfallet av de tre graviditetene som skal ha gjort Pytlick litt irritert.

- Jeg har sagt til spillerne at jeg er irritert over den situasjonen vi står i, sier Pytlick til dansk TV2.

For Pytlick er klar på er at han mener at man under kontraktsforhandlinger skal kunne ha muligheten for å snakke om framtiden både på det sportslige og personlige plan.

- Jeg har ingenting imot at kvinner blir gravide. Det er en kvinnes rett. Det som har vært irriterende er at vi har skrevet under en avtale på tre år med en spiller. Etter tre måneder så er spilleren gravid, og sånn har det egentlig vært med de tre graviditetene, sier Pytlick, og legger til:

- Det synes jeg ikke er i orden. At man ikke får en ærlig samtale om hvordan det ser ut i det lange løp, om man kan forestille seg at spillerne blir gravide.

- Vi har fått en melding om at en trener har stilt seg foran troppen og sagt at det ikke er greit å bli gravid. Det kan vi på ingen måte akseptere. Det går ikke an å behandle ansatte på den måten, sa Michael Sahl Hansen, direktør i den danske håndballspillerforeningen, tidligere onsdag.

Ifølge ham blir det nå opp til spillerforeningens advokater å finne ut hvilke konsekvenser saken får.

Ble trukket i lønn

Både Heidi Løke, som er gravid i sjette måned, og Camilla Herrem reagerer på opplysningene fra håndballspillerforeningen, men er likevel ikke veldig overrasket.

- Jeg er litt kjent med dette selv. I Øst-Europa og Ungarn, hvor jeg spiller, er det jo en del som må skrive under på at de ikke får lov til å bli gravide mens de har kontrakt med klubben, sier Løke, som aldri har skrevet under på lignende selv.

En som derimot har opplevd problemer fra arbeidsgiveren i forbindelse med en graviditet er Katrine Lunde.

Hun ble gravid i 2014, da hun spilte for den ungarske klubben Györ.

Da hun orienterte klubben om at hun var gravid, så svarte klubben med å trekke henne i lønn, framfor å gratulerere henne med graviditeten.

- De trakk meg mer enn 50 prosent i lønn fra den dagen jeg sa fra om graviditeten, sa hun til Dagbladet i 2014.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media