Trener i badstu

Svetten renner når Henning Solberg simulerer VM-runden på Kypros.

Hardtrening i badstu er Henning Solbergs siste viltre påfunn for å nærme seg lillebror Petter i rally. 31-åringen startet denne uken med de siste forberedelser til Rally Kypros om to og en halv uke. VM-runden er fryktet for sine skyhøye temperaturer og endeløse fartsprøver.

- Jeg sliter vanligvis med varmen, og kroppen mistrives veldig i høye temperaturer. Hensikten med badstutreningen er å vende kroppen til å yte mer i varmen, sier Henning Solberg til NTB mens svetten siler.

Peugeot-føreren sitter i 70 graders varme med trelags kjøredress og ullundertøy i badstuen på klubbhuset til Kolbotn på Sofiemyr i Ski. Etter hvert skal han ha på hjelm også. Påfunnet er hans eget.

I Kypros ventes temperaturer opp mot 60 grader inni bilen.

- Vi har ikke aircondition i bilen. Kun luft som siver inn utenfra, men den er mildt sagt temperert. I fjor var det to mann som besvimte i varmen på Kypros. Heldigvis var de kartlesere, forteller Spydeberg-mannen.

Sammen med sin personlige trener, Pekka Lundefaret, startet storebror Solberg mandag en snau times treningsøkt med romaskin i badstua. Planen er å utvide øktene etter hvert.

Solberg kjørte ut i forrige VM-runde på New Zealand. Han debuterte for Peugeot med en sjetteplass i Rally Sverige.

70 GRADER:</B> Henning Solberg forbereder seg i badstu for å tåle varmen på Kypros.