Trener-legende nektes ny jobb

Fordi han er for gammel!

Den meritterte fotballtreneren Guy Roux får ikke lov til å trene Lens neste sesong. Den franske ligaen mener han er for gammel!

68-åringen pensjonerte seg for to år siden etter 43 år som Auxerre-trener. Nå har han latt seg lokke til comeback og har undertegnet en avtale om å trene Lens. Avtalen er imidlertid kjent ugyldig av ligaen.

- Med stemmetallet 3-2 valgte styret vårt å kjenne ansettelsesforholdet regelstridig. Vi har en aldersgrense på 65 år for hovedtrenere, sa André Soulier i ligaen.

Han medga at han er usikker på om vedtaket står på stø juridisk grunn, og sa at han gjerne tar imot veiledning fra det franske idrettsforbundet.

- Regelen var klar, men EU-lovene forbyr diskriminering i arbeidsforhold på grunnlag av alder. Det kan godt være at Guy Roux og Lens protesterer mot vår avgjørelse, sa Soulier.

- Jeg håpet at sunn fornuft ville vinne fram, men skuffende nok ble det ikke slik. Vi kommer til å kjempe til siste slutt for å få ha Guy Roux som trener, sa Lens-president Gervais Martel.

Roux trente Auxerre til seriegull i 1996 og til kvartfinale i mesterligaen året etter. Han førte også klubben til fire cupmesterskap.

(NTB)

FOR GAMMEL?: Den franske trener-legenden Guy Roux nektes å trene Lens fordi han er for gammel. Foto: Denis Charles/AFP
FOR GAMMEL?: Den franske trener-legenden Guy Roux nektes å trene Lens fordi han er for gammel. Foto: Denis Charles/AFP Vis mer