Trener-legende nektes ny jobb

Fordi han er for gammel!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den meritterte fotballtreneren Guy Roux får ikke lov til å trene Lens neste sesong. Den franske ligaen mener han er for gammel!

68-åringen pensjonerte seg for to år siden etter 43 år som Auxerre-trener. Nå har han latt seg lokke til comeback og har undertegnet en avtale om å trene Lens. Avtalen er imidlertid kjent ugyldig av ligaen.

- Med stemmetallet 3-2 valgte styret vårt å kjenne ansettelsesforholdet regelstridig. Vi har en aldersgrense på 65 år for hovedtrenere, sa André Soulier i ligaen.

Han medga at han er usikker på om vedtaket står på stø juridisk grunn, og sa at han gjerne tar imot veiledning fra det franske idrettsforbundet.

- Regelen var klar, men EU-lovene forbyr diskriminering i arbeidsforhold på grunnlag av alder. Det kan godt være at Guy Roux og Lens protesterer mot vår avgjørelse, sa Soulier.

- Jeg håpet at sunn fornuft ville vinne fram, men skuffende nok ble det ikke slik. Vi kommer til å kjempe til siste slutt for å få ha Guy Roux som trener, sa Lens-president Gervais Martel.

Roux trente Auxerre til seriegull i 1996 og til kvartfinale i mesterligaen året etter. Han førte også klubben til fire cupmesterskap.

(NTB)

FOR GAMMEL?: Den franske trener-legenden Guy Roux nektes å trene Lens fordi han er for gammel. Foto: Denis Charles/AFP
FOR GAMMEL?: Den franske trener-legenden Guy Roux nektes å trene Lens fordi han er for gammel. Foto: Denis Charles/AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer