KAMP AVBRUTT OG TRENER MÅ GI SEG:  Kampen mellom HamKam og Ottestads sjuåringer ble avbrutt etter at det brøt ut krangel mellom HamKams trener og en forelder fra Ottestad. Flere spillere og dommeren tok til tårer under bråket. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KAMP AVBRUTT OG TRENER MÅ GI SEG: Kampen mellom HamKam og Ottestads sjuåringer ble avbrutt etter at det brøt ut krangel mellom HamKams trener og en forelder fra Ottestad. Flere spillere og dommeren tok til tårer under bråket. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Trener må gi seg etter at voksenkrangling stoppet kamp for sjuåringer

NFF innfører nå foreldrefri sone i barnefotballen.

(Dagbladet): Det var en kamp mellom HamKam og Ottestads 2008-lag tidligere denne uken, som ble avbrutt etter at voksne startet å krangle.

Kampen ble avbrutt etter snaut 20 minutter. Da tok Ottestads foreldre med seg flere gråtende barn hjem, etter en konflikt mellom HamKams trener og spesielt en av Ottestads foreldre hadde eskalert, skriver Hamar Arbeiderblad.

Lokalavisa som har snakket med en rekke personer som var tilstede, skriver videre at Ottestad-leiren reagerte på HamKam-trenerens oppførsel på sidelinja, mens HamKam-treneren på sin side reagerte på at en av Ottestads foreldre gikk ut på banen i retning der han stod.

Det skal ha oppstått knuffing, og flere av barna ga uttrykk for at de ønsket å dra hjem. Foreldrene til Otttestads sjuåringer valgte å ta med seg barna hjem.

Må gi seg HamKam har i ettertid bestemt at den aktuelle treneren ikke får fortsette.

- Treneren er løst fra sine arbeidsoppgaver i HamKam. Den behandles som en personsak sier klubbens daglig leder Anders Langset til Dagbladet.

- Jeg synes det er synd for klubben og ungene, siden de mister en trener med internasjonal erfaring. Og så synes jeg det er illojalt av klubben ikke å støtte en av sine egne, men heller er mest opptatt av å pleie forholdet til Ottestad, sier treneren til Hamar Arbeiderblad.

Begge klubbene er klare på de må lærdom av det som skjedde.

- Det var uønsket og usportslig atferd fra begge lags voksne. Vi må ta lærdom av det som skjedde, sier Ottestads lagleder Hans Bjørnstad til HA.

Sammen med Ottestads styreleder kom de med denne felles uttalelsen etter kampen:

«Tirsdag var det fotballkamp på Briskeby mellom HamKam og Ottestad sine gutter født i 2008. Dette var dessverre en kamp hvor de voksnes oppførsel etter hvert kom i større fokus enn barnas fotballglede.

Begge klubber ønsker å ta et oppgjør med denne uønskede atferden og den usportslige oppførselen - dette er ikke akseptabelt! Klubbene har tiltro til hverandre og at nødvendige tiltak vil bli iverksatt fra begge sider.

HamKam og Ottestad Fotball har et tett og godt samarbeid og ønsker selvfølgelig at dette skal fortsette og ytterligere forsterkes i fremtiden.

Vi er enige om å ha et felles sosialt tiltak for barna som deltok på kampen. Begge klubber beklager hendelsen og håper flere kan ta lærdom. Fotball skal være gøy!»

Saken er innrapportert til Indre Østland fotballkrets.

Foreldrefri sone I dag ble det også kjent at Norges Fotballforbund innfører nye retningslinjer for foreldre i barnefotballen, skriver NRK.

For å unngå at foreldre blander seg for mye inn, skal de oppholde seg på motsatt side av der trenere og innbyttere befinner seg. Dersom det ikke lar seg gjør, bør det settes opp kjegler som markerer foreldrefri sone, skriver NRK.