Trener med gutta

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Gunnar Pettersen liker å gå sine egne veier. For å få Norge opp i verdenstoppen i håndball har han selv begynt å trene. I går sjokkerte han med å dukke opp på tredemølla på NIMI.

- Det er på tide at Gunnar begynner å vise oss litt av alt det han kan og ikke bare skryter av gamle minner, sier Svein Erik Bjerkrheim.

Pettersen har inngått en avtale med Håndballforbundet der han må ta Norge opp blant de seks- åtte beste nasjonene i verden. For å klare og innfri det målet har han begynt å trene.

- Hvis jeg blir i bedre fysisk form selv, er det lettere å prestere i den jobben jeg skal gjøre, sier Gunnar Pettersen.

«Ja, vi elsker»

Landslagssjef Pettersen startet gårsdagens orienteringsmøte med spillerne med å sette på «Ja, vi elsker».

- Sist gang jeg trente landslaget så sto nasjonalsangen for stor stå-på-vilje, og det håper jeg det vil gjøre denne gangen også, sier Pettersen.

En av årsakene til at Pettersen er så godt likt blant spillerne er alle de sprø påfunnene. I går løp han på tredemølle.

Glenn Solberg som er tilbake i Norges tropp er topp motivert til å gi alt for at Norge skal bli en håndballnasjon å regne med på herresiden igjen.

- Jeg er veldig motivert til å spille på landslaget igjen, men det gjenstår å være så god at jeg blir tatt ut. Det er stor konkurranse om midtbackplassen, sier Glenn Solberg til Dagbladet.

Han ga seg på landslaget etter VM i Japan i 1997.

- Jeg reiste til proffspill i Tyskland. Opplevde en ny tilværelse og fikk på mange måter nok av landslaget. Motivasjonen var helt borte, sier Solberg.

- Fikk nok

Fire år under Harald Madsens ledelse var nok.

- Vi oppnådde ikke mye med landslaget den gangen, sier Solberg.

Det var ansettelsen av Gunnar Pettersen som sjef som gjorde at Solberg bestemte seg for å satse på landslaget igjen.

- Gunnar er en veldig god trener og har mye å bidra med, sier Solberg

Selv innførte han et nytt motto da halve spillergruppen på håndball-landslaget var samlet i går.

- Bra gjort er bedre enn bra sagt, er et motto vi kommer til å benytte, sier landslagssjef Gunnar Pettersen.

- Vi kan ikke lenger snakke om hvor gode vi skal bli på landslaget. Nå er det på tide at vi viser gjennom spill og resultater at vi skal hevde oss, sier Solberg, som trente sammen med sin tidligere Drammen-kompis Svein Erik Bjerkrheim i går.

- Jeg er lei av å bare være kjæresten til Susann Goksør. Nå har jeg lyst til å vinne en medalje med herrelandslaget, sier Svein Erik Bjerkrheim som fortsatt sliter med en vond tommel.

<B>AKTIV SJEF:</B> Gunnar Pettersen har begynt å trene selv for å kunne være bedre forberedt på de tøffe oppgavene som venter ham.
<B>TRENER TØFT:</B> Glenn Solberg kjører tøffe treningsdoser. - Jeg har 200 kilo i maks styrke, sier Solberg, som får hjelp av Svein Erik Bjerkrheim til å holde balansen.