Federico Pellegrino

Trener med russerne i OL-oppkjøringen

Det italienske vinterforbundet og det russiske skiforbundet bekrefter avtalen.

STJERNE; Federico Pellegrino (30) skal trene med det russiske landslaget. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP
STJERNE; Federico Pellegrino (30) skal trene med det russiske landslaget. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Italias sprintstjerne Federico Pellegrino skal de neste månedene drive teknikktrening med det russiske langrennslandslaget.

Det kommer fram i en pressemelding sendt ut av Russlands skiforbund. Der opplyses det at russerne har gjort en avtale med Det italienske vintersportsforbundet.

Sammen med landsmannen Francesco De Fabiani slutter Pellegrino seg til en treningsgruppe ledet av den tyske trenerprofilen Markus Cramer, som fra før er en del av staben til det russiske landslaget.

- Det er spennende å gå løs på et nytt prosjekt sammen med Cramer-leiren. Jeg tror dette er den beste framgangsmåten foran det som kan bli min viktigste sesong i karrieren, sier Pellegrino.

Det blir på langt nær første gang italieneren samarbeider med Cramer. 30-åringen understreker at han bare har gode erfaringer.

Fra russisk side skal Gleb Retivykh, Sergej Ustjugov, Artem Maltsev og Jevgenij Belov være med i samarbeidet.

Målet med prosjektet er å få maks utbytte av treningsarbeidet foran den kommende OL-sesongen. Vinterlekene i Beijing starter i februar neste år.

- Jeg er overbevist om at både russiske og italienske løpere vil dra nytte av dette, og da særlig Federico Pellegrino. Dette er et solid skritt på veien i utviklingen av langrennssporten. Her møtes to ulike treningsmetoder, sier Russlands skipresident Jelena Välbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer