-  Trener mest i Norge

Bækkelaget har tidligere kjøpt og betalt seg til suksess. Nå skal de trene seg til den.

Den gamle håndballstorheten har som langtidsmål å spille en finale i Norge - eller gjerne i Europa - innen 2009. Men går det som trener Frode Scheie jobber for, skal 1. divisjonslaget allerede i kommende sesong kaste seg tilbake til eliteserien.

Det skal iallfall ikke stå på treninga. Ifølge den tidligere landslagskeeperen og Tysklandsproffen er BSK det håndballaget som trener mest i Norge, alle eliteserielagene inkludert.

Nylig ledet han det unge nye BSK-laget gjennom en langhelg på Sætre i Hurum med treningsdoser som kan skremme selv den mest garvede toppidrettsutøver.

Eller hva sies om følgende program:

Ti kilo sand

Fredag:

Testløp over 2400 meter, etterfulgt av to timers styrketrening på morgenen. To timers håndballtrening i hall om formiddagen, og to timer håndballtrening i hall på kvelden.

Totalt: Rundt sju timer.

Lørdag:

Med ti kilo sand i ryggsekk skulle jentene gå i 45 minutter i nesten bare oppoverbakker. På toppen ventet fem kilometer løp i skogen, etterfulgt av tøff intervalltrening. På formiddagen var det treningskamp mot Stabæk. Kveldsøkt: To timers tøff trening i hall.

Totalt: Rundt fem timer.

Søndag:

Løping, tøff styrkeøkt og to timers halltrening. Totalt: Rundt fem timer.

Mandag:

Ny seig løpeøkt og halløkt. Høydepunktet var et par timers lek i skogen med paint ball.

Totalt: Rundt sju timer.

-  Litt i overkant ...

-  Dette er naturligvis litt i overkant, erkjenner BSK-trener Frode Scheie - mannen som har satt opp det drepende treningsprogrammet.

-  Men mengdetrening venner man seg fort til. Og jenter tåler mer trening enn gutter.

Det første han gjorde da han ble ansatt som BSK-trener i august i fjor, var å innføre en sterk treningskultur.

-  Det var nok litt syting i starten, men det har gått seg bra til. Vi har for det meste unge sultne jenter som er villig til å sette av den tida som kreves for å bli god. Uten frikjøp er det ikke mulig å trene mer enn vi gjør, sier Scheie.

Dartpil i ansiktet

Han er BSK-trener for andre året på rad. Men det tok ikke lang tid før jentene ga ham kallenavnet «Stalin».

-  Vi har noen dartskiver med bilde av meg i midten. Når jentene må få ut litt aggresjon over at jeg kjører dem hardt, sikter de på meg med dartpiler. Da får de samtidig også øvd på å sikte, flirer Scheie.

I klubbens nye handlingsplan er utvikling av egne spillere høyt prioritert. Lokale talenter skal fylle tomrommet etter tidligere klubbprofiler som Anja Andersen, Kjersti Grini, Cecilie Leganger og Ausra Fridrikas.

Nylig hentet de hjem tidligere BSK-spiller Hanne Halén (25). Og søndag sikret de underskriften til en annen spiller fra storhetstida; Sorina Teodorovic (34).

-  Hun duger fortsatt i massevis og gir oss en voldsom skuddkraft, sier Frode Scheie fornøyd.

TUNGE LØFT: Bækkelaget-trener Frode Scheie mener de trener mest av alle håndballklubber i Norge. Under en treningssamling i helga måtte alle jentene blant annet gå langtur med ti kilo sand i ryggsekk som oppakning. Fra venstre: Frode Scheie, Johanne Jerven Hestad, Kine Strand, Hanne Halén, Mette Ruud Johansen og Hanne Cathrine Eliesen.