Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Trener mest i Norge

Ole Einar Bjørndalen trener nesten 1600 timer i året.

Det er desidert mest i norsk toppidrett.

Da Thomas Alsgaard ble OL-mester i 1994 trente han snaut 600 timer i året, skriver Aftenposten.

Avisen har fått en oversikt over hva Norges beste idrettsutøvere nedlegger av antall timer på treningsfeltet i løpet av et kalenderår.

Konklusjonen er klar. Bjørndalen topper suverent med sine 1600 timer. Av dem er 1000 fysisk aktivitet og 600 skytetrening. En Vålerenga-spiller trener til sammenligning nesten 800 timer i året.

Innholdet viktigst

Tallene forteller ikke hele historien. Minst like viktig er hva man gjør i løpet av alle timene.

- For å bli god i utholdenhetsidretter er du nødt til å trene mye, sier Tore Øvrebø, tidligere trener for roeren Olaf Tufte og nå rådgiver i utholdenhetsidrett i Olympiatoppen.

Med «trene mye» mener han minst 1000 til 1200 timer i året.

- Men det hjelper ikke å trene mye hvis du trener dumt. Mengden må avveies mot hva utøveren har gjort før, hvor gammel han er og mye annet. En junior må ikke begynne å trene som en garvet senior. Det er ikke bare å telle timer. Det er derfor det er morsomt, sier Øvrebø til Aftenposten.

Mens Bjørndalen topper med 1600 treningstimer, blir det anslått at Olaf Tufte og skøyteløperen Øystein Grødum har 1200 treningstimer i året.

(©NTB)

SUKSESSOPPSKRIFTEN: Ole Einar Bjørndalen trener mye - og riktig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media