Magnus Moan

- Trener opptil 13 timer

Magnus Moan ser fram til ny jobb i vinter, men først skal han prøve å kjempe seg til en finale i «Skal vi danse»

DANSEPARTNERE: Magnus Moan og Ewa Trela i Skal vi danse. Foto: Thomas Andersen / TV 2
DANSEPARTNERE: Magnus Moan og Ewa Trela i Skal vi danse. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med flere andre idrettsprofiler er Magnus Moan en av ekspertene til Nents nye vinterstudio. Nent skal i år sende verdenscup og mesterskap fra deres vinterstudio i blant annet langrenn, hopp og kombinert.

Moan gleder seg til å ta fatt på den nye rollen, men først skal han svinge seg på parketten noen ganger til. Lørdag kveld skal han danse for en semifinaleplass i «Skal vi danse», og konkurranseinstinktet for å komme lengst mulig er fortsatt på plass for den gamle kombinertløperen.

STRAMT: Det er ikke alltid klaff med det samme når kjendisene skal prøve klær til ukens «Skal vi danse»-sending. Det fikk Magnus Moan oppleve. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

- Det at jeg nå er topp fire, hadde jeg aldri i min villeste verden drømt om, men jeg er supermotivert og jeg skal gjøre alt jeg kan for å stå i den finalen, sier Moan til Dagbladet.

Trener mer nå

Moan la opp som toppidrettsutøver i 2019, men røper nå at «Skal vi danse» har ført han tilbake til toppidrettslivet med tanke på trening og forberedelser.

- Akkurat nå trener vi mer enn jeg gjorde gjennomsnittlig, da jeg var aktiv. Det er fordi vi har to danser og to nye koreografier jeg må lære. Jeg må lære trinn, jeg må lære holdning. Nå ligger vi på mellom 10 og 13 timer trening om dagen, sier Moan.

Sammen med dansepartneren Ewa Trela har Moan kommet helt til kvartfinalen i reality-konkurransen. Nå hyller han Trela for alt han har lært gjennom høstens sesong.

- Jeg er superhappy med dansepartneren min. Hun er en veldig god pedagog og lærer meg slik at jeg kan komme med en trygghet og at jeg kan kose meg på parketten, forteller han.

Engasjement

Når «Skal vi danse»-sirkuset er over er Moan klar til å begynne som ekspert for kombinert for Viaplay vinterstudio. Han forteller at valget var enkelt fordi han alltid har hatt et brennende engasjement for idretten.

Nå håper Moan at han kan være med å gjøre sporten enda mer populær blant det norske folk.

BLIR EKSPERT: Magnus Moan blir ny ekspert for Viaplay Vinterstudio. Foto: Javad Parsa / NTB
BLIR EKSPERT: Magnus Moan blir ny ekspert for Viaplay Vinterstudio. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

- Kombinert er ikke den største og mest populære idretten i Norge, men man kan gjøre den mer attraktiv og kul å følge med på. Da handler det om prestasjoner og resultater fra utøverne, men også at utøverne byr mer på seg selv, sier Moan.

Får støtte

Moan var lenge på landslaget i kombinert, og kjenner godt til utøverne han nå skal kommentere. Da Dagbladet tidligere snakket med noen av utøverne på landslaget kunne Jørgen Graabak fortelle at de følger godt med på sin gamle lagkamerat i «Skal vi danse».

- Jeg har fulgt med hele tida. Det er kjempeartig, sier Graabak.

Graabak er heller ikke helt fremmed for en deltakelse i programmet selv.

- Jeg synes det ser ut som de har det veldig artig. Så helt fremmed for tanken er jeg vel ikke, sier han med et smil.

Moan selv synes støtten fra kombinertfamilien betyr mye, og tror Graabak kunne klart seg bra i dansen.

- Det er en gjeng som jeg har trent med i tykt og tynt. Det å få slike tilbakemeldinger og støtteerklæringer i en oppkjøring, når de har sitt å holde på med, viser bare at man bryr seg om hverandre, sier Moan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer